ΜΕΓΓΟΥΛΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΣΘΜΟΥ, ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ,
ΤΚ 203 00, ΕΛΛΑΔΑ
ΤΗΛ : (+30)2741048611, (+30)2741049302
FΑΧ : (+30)2741048621
www.geoponiko-parko.gr

Λίτσι Τροπικό φυτό 3 lt - Litchi chinensis Εκτύπωση
ΛΙΤΣΙ ΔΕΝΔΡΟ ΤΡΟΠΙΚΟ - ΦΥΤΟ ΛΙΤΣΙ - ΛΙΤΣΙ ΦΡΟΥΤΟ - lychee plants - litchi tree - ΥΠΟΤΡΟΠΙΚΟ ΦΡΟΥΤΟ ΔΕΝΤΡΟ - ΛΙΤΣΙ ΦΥΤΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κωδικός προϊόντος 001255
Μέγεθος γλάστρας 3 lt
Υψος φυτού 0,3-0,4 μέτρα
   Το λίτσι είναι υποτροπικό φυτό, που κατάγεται πιθανότατα από την Ασία και ειδικότερα από τις περιοχές της νότιας Κίνας, της Μαλαισίας και του Βιετνάμ. Είναι δένδρο αειθαλές, με πυκνό φύλλωμα, στρογγυλό στην κορυφή του, με 

αργή ανάπτυξη, που φθάνει σε ύψος 9 έως 30 m, ανάλογα με την ποικιλία. Στις παραμεσογειακές χώρες, το ύψος του δέντρου δεν ξεπερνά τα 3 m. Τα φύλλα του είναι σύνθετα, έχουν μήκος 15 cm κατά μέσο όρο, σχήμα λογχοειδές, είναι γυαλιστερά και σκούρα πράσινα.     
Το δέντρο είναι μόνοικο, δηλαδή έχει αρσενικά και θηλυκά άνθη και η επικονίαση συμβαίνει μέσω εντόμων.Προτιμά θερμοκρασίες 20-25°, θέσεις απάνεμες και ηλιόλουστες, αν και τα νεαρά δέντρα 2-3 ετών, χρειάζονται μια ελαφριά σκιά στις πιο καυτές ώρες του Καλοκαιριού. 
Το κατάλληλο έδαφος πρέπει να είναι αργιλώδες ή αμμώδες, πλούσιο σε οργανικές ουσίες και καλά στραγγιζόμενο.Η άρδευση πρέπει να είναι τακτική ειδικά το Καλοκαίρι και η λίπανση πλούσια σε άζωτο.Το λίτσι παράγει σαρκώδη φρούτα που έχουν μήκος μέχρι 5 cm και πλάτος 4 cm. Το εξωτερικό του φρούτου καλύπτεται από ροζ-κόκκινη κρούστα, η οποία είναι βρώσιμη, αλλά μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα για να αποκαλυφθεί το εσωτερικό του στρώμα,που είναι μία ημιδιαφανής, λευκή σάρκα. Το σχήμα του είναι από στρογγυλό έως ωοειδές και σε ορισμένες ποικιλίες καρδιοειδές. Έχει αρωματική σάρκα, με γλυκιά και ευχάριστη γεύση.Υπάρχουν περίπου 15 ποικιλίες με εμπορικό ενδιαφέρον και η μεγαλύτερη καλλιέργεια τού λίτσι είναι στην Κίνα και Ινδία.



Στην Ελλάδα αποτελεί πειραματική καλλιέργεια, που δοκιμάστηκε σε πολύ μικρές εκτάσεις στη δυτική Κρήτη. Τα δεδομένα απέδειξαν πως μπορούν να παραχθούν άριστης ποιότητας καρποί στη Νότια Ελλάδα, όπως Κρήτη, Κύθηρα, Αντικύθηρα, Μεσσηνία, Λακωνία, Δωδεκανήσα, Κυκλάδες.
Τιμή
ΜΜ Ποσότητα Τιμη/ΜΜ
Τεμάχιο1 25,00 €