ΜΕΓΓΟΥΛΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΣΘΜΟΥ, ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ,
ΤΚ 203 00, ΕΛΛΑΔΑ
ΤΗΛ : (+30)2741048611, (+30)2741049302
FΑΧ : (+30)2741048621
www.geoponiko-parko.gr

Αμαρυλλίς βολβός - Αμαρυλίδα φυτό Εκτύπωση
ΑΜΑΡΥΛΛΙΔΑ ΒΟΛΒΟΣ - ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ ΚΡΙΝΟΣ - ΑΜΑΡΥΛΙΔΑ ΒΟΛΒΟΙ - ΒΟΛΒΟΙ ΑΜΑΡΥΛΛΙΔΑΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΓΕΘΟΣ - ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΒΟΛΒΟΣ ΚΡΙΝΟΣ - ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΜΑΡΥΛΛΙΔΑ ΣΕ ΚΟΥΤΙ
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κωδικός προϊόντος 007076

Βολβοί αμαρυλλίδας σε πολύ μεγάλο μέγεθος, σε συσκευασία gift box, ιδανική και για δώρο. Διαθέσιμοι σε 5 χρώματα : κόκκινο, σωμόν-πορτοκαλί, φούξια, κόκκινο-λευκό και ρόζ-λευκό.
Η αμαρυλλίς είναι ένας μεγάλος γενικά τροπικός βολβός που καλλιέργειτε σαν φυτό εσωτερικών χώρων χειμερινής άνθισης ή σε εξωτερικούς χώρους την Ανοιξη. Ανθίζει σε ψηλά και ίσια στελέχη για μεγάλο χρονικό διάστημα και φυτεύεται τους φθινόπωρινούς μήνες σε μετρια γλάστρα που έχει τρύπες αποστράγγισης. Η αμαρυλλίδα όταν ανθίζει κάνει 2 έως 5 τεράστια άνθη, διάμετρου 15cm περίπου, σχήματος κρίνου, επάνω σε μεγάλα στελέχη, μήκους 35 έως 50 cm. Τα φυτά της αμαρυλλίδας λόγω του άνθους και του πλούσιου φυλώματος είναι αξιοπρόσεκτα από μεγάλη απόσταση, ακόμη και όταν δεν είναι ανθισμένα.
Φύτευση και φροντίδα της αμαρυλλίδας.
α) Προμηθευόμαστε τους βολβούς από γεωπονικά καταστήματα ή φυτώρια και ελένχουμε να είναι γεροί χωρίς σαπίσματα.
β) Εάν οι βολβοί έχουν ήδη ρίζες, τις καθαρίζουμε προσεκτικά από το περιττό χώμα.
γ) Διαλέγουμε μία γλάστρα πλαστική ή πήλινη με διάμετρο 4-10 cm. μεγαλύτερη από το βολβό με πιατάκι από κάτω.
δ) Χρησιμοποιούμε αφράτο χώμα εσωτερικού χώρου και φυτεύουμε το βολβό ώστε το 1/3 του να βρίσκεται πάνω από το χώμα.
ε) Ποτίζουμε καλά όλο το χώμα και το διατηρούμε συνεχώς υγρό αλλά όχι λασπωμένο.
ζ) Τοποθετούμε τη γλάστρα σε ζεστή, ηλιόλουστη θέση μέσα στο σπίτι και ποτίζουμε ξανά όταν στεγνώνει το χώμα περίπου μία φορά την εβδομάδα ή και πιο αραιά.
η) Προσέχουμε να αδειάζουμε το νερό που μένει στο πιατάκι της γλάστρας συχνά.
θ) Μετά από 6-12 εβδομάδες η αμαρυλλίς θα ανθίσει και θα δώσει ένα υπέροχο αποτέλεσμα.
ι) Εάν φυτεύσουμε μεγάλο βολβό μπορεί να βλαστήσουν δύο ή και τρεις επιπλέον μίσχοι με μπουμπούκια.
κ) Επειδή συνήθως τα μπουμπούκια-άνθη εμφανίζονται πριν το φύλλωμα, ίσως χρειαστεί να τα στηρίξουμε. Ετσι τοποθετούμε ένα πασσαλάκι-καλάμι απαλά μέσα στο χώμα, προσέχοντας να μην τραυματίσουμε το βολβό και δένουμε τον μίσχο με ελαστικό κορδόνι πολύ προσεκτικά.
λ) Η αμαρυλλίδα αλλά και άλλοι βολβοί ανθοφορούν κάθε χρόνο και μάλιστα για πολλά χρόνια. Για να έχουμε κάθε χρόνο δυνατή και υγειή ανθοφορία, μόλις μαραθούν τα άνθη, τα αφαιρούμε και κόβουμε τους μίσχους κοντά στο λαιμό του βολβού. Προσοχή όμως, δεν κόβουμε τα φύλλα που έχουν σχηματιστεί γιατί θα βοηθήσουν το βολβό να φωτοσυνθέσει και να εφοδιαστεί ξανά με τροφή για τον επόμενο χρόνο.
μ) Η αμαρυλλίδα μπορεί να πολλαπλασιαστεί με παραφυάδες, που αναπτύσσονται το διάστημα που μεγαλώνει το φυτό. Οι παραφυάδες  είναι συνδεδεμένες με τη βάση του μητρικού βολβού μέσα στο χώμα. Οταν φθάσουν σε μέγεθος το ένα τρίτο του αρχικού βολβού, τότε μπορούμε να τις χωρίσουμε με το χέρι ή με ένα κοφτερό μαχαίρι.
ν) Συγχρόνως με το χωρισμό, μεταφυτεύουμε και το μητρικό βολβό σε μεγαλήτερη γλάστρα. Φυτεύουμε σε μικρότερα γλαστράκια τους νέους βολβούς και μετά από δύο με τρία χρόνια θα είναι έτοιμα για ανθοφορία.

Τιμή
ΜΜ Ποσότητα Τιμη/ΜΜ
Τεμάχιο1 6,80 €