ΜΕΓΓΟΥΛΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΣΘΜΟΥ, ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ,
ΤΚ 203 00, ΕΛΛΑΔΑ
ΤΗΛ : (+30)2741048611, (+30)2741049302
FΑΧ : (+30)2741048621
www.geoponiko-parko.gr

Λίπασμα ελιάς με βόριο σύνθετο- AGRO-TOP 18-5-10-0,3B Εκτύπωση
ΛΙΠΑΣΜΑ ΚΟΚΚΩΔΕΣ ΕΛΙΑΣ ΜΕ ΒΟΡΙΟ - AGRO-TOP 18.5.10+0,3B - ΣΥΝΘΕΤΟ ΛΙΠΑΣΜΑ ΓΙΑ ΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΡΠΟΔΕΣΗ - ΛΙΠΑΣΜΑ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΕΙΚΗ ΣΕ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ - ΕΙΔΙΚΟ ΛΙΠΑΣΜΑ ΜΕ ΒΟΡΙΟ ΚΑΙ ΑΖΩΤΟ ΓΙΑ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΛΙΠΑΝΣΕΙΣ - ΒΟΡΑΚΑΣ ΓΙΑ ΕΛΙΕΣ - ΕΜΠΟΡΙΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΑ - ΚΟΚΚΩΔΗ ΧΗΜΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΛΙΕΣ
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κωδικός προϊόντος 007125
Βάρος 25,00 kg
Συσκευασία ΣΑΚΟΣ 25 ΚΙΛΑ

Κοκκώδες σύνθετο λίπασμα ειδικό για την ελιά, (τύπου 18-5-10+0,3Β) με Βόριο 0,3%. Περιέχει τα τρία βασικά στοιχεία άζωτο, φώσφορο και κάλιο σε σωστή αναλογία καθώς και το βασικό ιχνοστοιχείο που χρειάζεται η ελιά, το βόριο. Το άζωτο που περιέχει προσλαμβάνεται από τα δέντρα της ελιάς σιγά-σιγά. Προτείνεται η εφαρμογή του από τις αρχές του Φθινοπώρου έως στις αρχές της Ανοιξης για τις ποτιστικές ελιές, ενώ για τις ξηρικές ελιές πρέπει να εφαρμόζεται τους χειμωνιάτικους μήνες για να διαλυθεί πιο εύκολα με τις βροχές του χειμώνα. Το σύνθετο λίπασμα AGRO-TOP θεωρείται εξειδικευμένο για ελιές καθώς περιέχει βόριο. Η πλούσια σύνθεση του προσδίδει ανάπτυξη και έντονη ανθοφορία και καρποφορία στις ελιές για αύξηση της παραγωγής. Εχει ορισμένα μοναδικά χαρακτηριστικά όπως:
α) Υψηλή διαλυτότητα.
β) Κόκκοι ομοιόμορφης σύνθεσης.
γ) Πλήρως αφομοιώσιμο απο το ριζικό σύστημα των δέντρων.
δ) Άριστη τροφοδοσία των δέντρων σε κρίσιμα στάδια ανάπτυξης & καρποφορίας.
ε) Αύξηση αποδόσεων στις καλλιέργειες με καλύτερη ποιότητα παραγωγής.
Μπορούμε να ρίξουμε το λίπασμα σε δύο δόσεις μοιράζοντας την συνολική ποσότητα του λιπάσματος στη μέση (περίπου 1,5 κιλά λίπασμα κάθε φορά) και το ρίχνουμε με διαφορά δύο μηνών. Διατίθεται σε σάκκους των 25 kgr. Ιδανική ποσότητα για μεγάλες ελιές (πολλών ετών) είναι 2-3 kgr λιπάσματος ανά δέντρο, ενώ για ελαιόδεντρα μικρότερα εώς 7 ετών η αναλογία είναι 1 κιλό λιπάσματος ανά δέντρο (ο σάκος των 25 κιλών είναι αρκετό για 10 μεγάλα δέντρα). Κάνει καλό σε όλες τις ποικιλίες της ελιάς ελαιοποιήσημες ή βρώσιμες και εδικά για Κορωνέικη, Μεγαρίτικη, Καλαμών και Πατρινιά. Η αυξημένη περιεκτικότητα σε άζωτο που έχει βοηθά στην ανάπτυξη νέων βλαστών μετά το κλάδεμα ενώ το βόριο που περιέχει βοηθά στην μεγαλύτερη καρπόδεση τη ελιάς. Επίσης το κάλιο (10%) που περιέχει το λίπασμα βοηθά στο μεγαλύτερο μέγεθος του καρπού της ελιάς, έτσι ώστε να έχουμε μεγαλύτερη παραγωγή σε λάδι η πιο μεγάλο καρπό για τις βρώσιμες ελιές (Καλαμών. Αμφίσης, Χαλκιδικής). Την χρονιά που θα έχει η ελιά παραγωγή χρειάζεται λίπασμα παραπάνω από μία φορα και συνίσταται να γίνει συνδιασμός λιπασμάτων ανάλογα με την ποικιλία. Οταν το έδαφος είναι φτωχό ο καλύτερος συνδιασμός είναι με οργανοχημικά κοκκώδη λιπάσματα για να προσθέτουμε και οργανική ουσία στο περιβάλλον γύρω από την ελιά.
Η τιμή του λιπάσματος ανά σάκο εξαρτάται από την ποσότητα όπως φαίνεται στην κλιμάκωση τιμής και επίσης η εταιρεία μας δίνει ειδικές τιμές για αγρότες και παραγωγούς όταν παραγγείλουν μεγάλες ποσότητες (πάνω από ένα τόνο, ή παλέττα-63 σακιά).

Κλιμάκωση τιμής ανά ποσότητα
ΜΜ Ποσότητα Τιμη/ΜΜ
Σακί1 έως 1028,00 €
11 έως 2027,00 €
21 έως 5025,00 €
51 και άνω 23,00 €