ΜΕΓΓΟΥΛΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΣΘΜΟΥ, ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ,
ΤΚ 203 00, ΕΛΛΑΔΑ
ΤΗΛ : (+30)2741048611, (+30)2741049302
FΑΧ : (+30)2741048621
www.geoponiko-parko.gr

Βερικοκιά δέντρο 2 ετών - Prunus Armeniaca vulgaris Εκτύπωση
ΒΕΡΥΚΟΚΙΑ ΔΕΝΤΡΟ - ΒΕΡΙΚΟΚΙΑ ΦΥΤΟ - ΒΕΡΙΚΟΚΚΙΑ ΤΙΜΗ - ΒΕΡΥΚΟΚΚΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΜΠΕΜΠΕΚΟΥ - ΒΕΡΥΚΟΚΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ - ARMENIACA VULGARIS - ΚΑΡΠΟΦΟΡΟ ΒΕΡΥΚΟΚΟ - ΦΥΛΛΟΒΟΛΟ ΦΥΤΟ - ΠΥΡΗΝΟΚΑΡΠΟ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ - ΦΥΤΩΡΙΑ ΔΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΒΕΡΥΚΟΚΚΙΑΣ
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κωδικός προϊόντος 000102
Υψος φυτού 1,50 m
Ηλικία φυτού 2 ετών
Μέγεθος γλάστρας 5 lt

Φυλλοβόλο δένδρο που καρποφορεί από τέλη Μαίου έως τέλος Ιουνίου, ανάλογα με την ποικιλία. Είναι ανθεκτικό στο ψύχος και στα ασβεστούχα ή κακής ποιότητας εδάφη. Κλαδεύεται ανά δύο χρόνια και λιπαίνεται κάθε Χειμώνα για καλύτερη ανθοφορία και παραγωγή την επόμενη σεζόν. Το 70% της παγκόσμιας παραγωγής βερύκοκου προέρχεται από χώρες Μεσογειακές, όπου επικρατούν ιδανικές κλιματικές συνθήκες, άν και η καταγωγή του είδους είναι η βορειοανατολική Κίνα. Προτιμά θερμό και εύκρατο κλίμα και όχι πολύ υγρό και ψυχρό, ενώ απαιτεί ελαφρά χώματα, ζεστά, αμμουδερά, με λίγη υγρασία. Ποικιλίες που διατίθενται : Διαμαντοπούλου, Μπεμπέκου, Επιδαύρου (Τίρυνθος).
ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ (ΤΙΡΥΝΘΟΣ)
Ο καρπός της έχει σχήμα σφαιρικό ή και ελαφρώς κυλινδρικό, με μέσο βάρος 55-60 gr. Το χρώμα του φλοιού είναι ανοιχτό πορτοκαλί και της σάρκας πορτοκαλί. Η γεύση του καρπού είναι μέτρια γλυκιά και βελτιώνεται καθώς ωριμάζει, ενώ η υφή του καλή. Η αντοχή του καρπού στη μεταφορική διαδικασία είναι μεγάλη, ενώ τα δέντρα της ποικιλίας αυτής, παρουσιάζουν μεγάλη ζωηρότητα και παραγωγικότητα. Είναι ποικιλία πρώιμη και ωριμάζει το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.
ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΜΠΕΜΠΕΚΟΥ (BEBECO)
Ο καρπός έχει μέγεθος μεσαίο, σχήμα σφαιρικό και μέσο βάρος 70-75 gr. Το χρώμα του φλοιού του είναι ανοιχτό κίτρινο και της σάρκας κίτρινο. Η γεύση του καρπού είναι ευχάριστη, ελαφρώς γλυκιά και με έντονο άρωμα. Η αντοχή του καρπού στη μεταφορική διαδικασία είναι μεγάλη και το δέντρο της ποικιλίας παρουσιάζει αρκετή ζωηρότητα και καλή παραγωγικότητα. Είναι ποικιλία μεσοπρώιμη και ωριμάζει από 10-20 Ιουνίου.
ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Ο καρπός της ειναι ο πιο μικρός από όλα τα βερύκοκα, με σχήμα ελαφρώς πεπλατυσμένο και μέσο βάρος 35 gr. Το χρώμα του φλοιού είναι κίτρινο, με κόκκινο επίχρωμα και της σάρκας ανοιχτό κίτρινο, με γεύση πολύ ευχάριστη, αρκετή γλυκιά, εξαιρετικής ποιότητας και αρωματικότατο. Η αντοχή όμως του καρπού στις μεταφορές, είναι μικρή. Καλλιεργείται ευρύτατα στην περιοχή της Κορινθίας, θεωρείται ώψιμη, καθώς ωριμάζει το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου.
Η εταιρεία μας διαθέτει φυτά 1 έτους, 2 ή 3 ετών, σε τιμές που αναφέρονται παρακάτω. Επίσης κάθε Χειμώνα, κατόπιν παραγγελίας διατίθενται δέντρα γυμνόριζα, για όλες τις ποικιλίες.

Τιμή
ΜΜ Ποσότητα Τιμη/ΜΜ
Τεμάχιο1 12,00 €
Διαθέσιμες Παραλλαγές
Χαρακτηριστικό Παραλλαγή
Ποικιλία Διαμαντοπούλου (Χωρίς επιπλέον χρέωση)
Μπεμπέκου (Χωρίς επιπλέον χρέωση)
Επιδαύρου (Χωρίς επιπλέον χρέωση)
Θυγατρικά Προϊόντα
ΚωδικόςΠροϊόνΤιμή/ΜΜ
000102Βερικοκιά δέντρο 2 ετών - Prunus Armeniaca vulgaris 12,00 € / Τεμάχιο
001571Βερυκοκιά δέντρο φυτό - Γλ. 3,5 lt - 1 έτους 9,00 € / Τεμάχιο
001570Βερυκοκκιά δέντρο - Γλ. 10 lt - 3 ετών 20,00 € / Τεμάχιο