ΜΕΓΓΟΥΛΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΣΘΜΟΥ, ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ,
ΤΚ 203 00, ΕΛΛΑΔΑ
ΤΗΛ : (+30)2741048611, (+30)2741049302
FΑΧ : (+30)2741048621
www.geoponiko-parko.gr

Μυκόρριζα ενεργοποιητής ριζών | MICOSAT F WP - ΤΑΒ - 1 kgr Εκτύπωση
ΜΥΚΟΡΡΙΖΑ MICOSAT F WP VO12 - ΥΔΑΤΟΔΙΑΛΥΤΗ ΣΚΟΝΗ ΜΥΚΟΡΙΖΑΣ ΜΕ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΑΓΟΡΑ - ΜΥΚΟΡΡΙΖΑ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΡΙΖΩΝ - ΜΙΚΟΡΙΖΑ ΤΙΜΗ - ΜΙΚΟΡΡΙΖΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΡΙΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΕΡΟΥ - ΜΕΙΩΣΗ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ - ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΜΥΚΗΤΕΣ ΕΔΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΝΗΜΑΤΩΔΕΙΣ
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κωδικός προϊόντος 001162
Συσκευασία 1 KGR

Υδατοδιάλυτη σκόνη για εμπλουτισμό του εδάφους με ωφέλιμους μικροοργανισμούς (μύκητες), που βοηθούν στην γρήγορη και υγιή ανάπτυξη φυτών μεγάλης καλλιέργειας ή οπωρώνων. Διασπείρεται στον αγρό πριν τη σπορά ή τη μεταφύτευση της καλλιέργειας, σε δοσολογία περίπου 1kgr / στρέμμα.
Η εφαρμογή της μυκόρριζας έχει πολλά ευεργετικά αποτελέσματα, όπως αύξηση του όγκου των ριζών, αποτροπή της εγκατάστασης παθογόνων μυκήτων ή νηματωδών και βελτίωσης της ικανότητας των ριζών να απορροφούν ωφέλιμα στοιχεία από το έδαφος (μείωση λιπάσματος). Σαν αποτέλεσμα έχουμε πρώιμη άνθιση και παραγωγή, αύξηση του όγκου της ανθοφορίας και της καρποφορίας και βελτίωση της αντοχής των φυτών σε συνθήκες λειψυδρίας. Με την αύξηση του ριζικού συστήματος επιτυγχάνουμε καλύτερη απορρόφηση της διαθέσιμης υγρασίας, με αποτέλεσμα τη δραστική μείωση των ποτισμάτων, ώστε τα φυτά να αναπτύσσονται σε αντίξοες ξηροθερμικές συνθήκες. Η ευεργετική επίδραση της μυκορρίζας στα δένδρα, οφείλεται στην καλύτερη απορρόφηση θρεπτικών στοιχείων με μικρή κινητικότητα στο έδαφος, όπως είναι ο φωσφόρος, ο ψευδάργυρος και ο χαλκός αλλά και εν μέρει το άζωτο, με αποτέλεσμα να γίνεται οικονομία έως και 40% στην χρήση λιπασμάτων.
Επίσης η μυκόριζα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε φυτά γλάστρας, καλλωπιστικούς θάμνους και κυπαρισσοειδή (λέιλαντ) στο νερό του ποτίσματος (αναλογία μία κουταλιά της σούπας σε 10lt νερό). Μετά την εφαρμογή, φροντίζουμε να μειώνουμε για 2-3 μέρες το πότισμα, ώστε να μην ξεπλυθεί η μυκόριζα από το ριζικό σύστημα. 
Είναι διαθέσιμη σε συσκευασίες του 1kgr και σε δύο τύπους. Ο ένας τύπος ονομάζεται TAB και έχουμε προστασία του ριζικού συστήματος από μυκητολογικές ασθένειες του εδάφους και ο άλλος είναι ο LEN με τον οποίο προστατέυουμε τα φυτά μας απο νηματώδεις, έντομα εδάφους ή την κάμπια του γκαζόν.
Η εφαρμογή της μυκόριζας μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: α) Με κατευθείαν τοποθέτηση στο έδαφος σκάβοντας κοντά στον κορμό του φυτού ρίχνωντας την ποσότητα που χρειάζεται. Σε μονοετή νεαρά φυτά βάζουμε 2 γρ. μυκόριζας ανά φυτό, σε μικρά δέντρα από 5-10 γρ. ανά δέντρο, ενώ σε μεγάλα δέντρα από 15-20 γρ. ανά δέντρο. Μετά την τοποθέτηση χρειάζεται ένα ποτισμά για να αρχίσει η δράση της. β) Με διάλυση στο νερό και πότισμα των φυτών σε αναλογία 1 κουταλιά της σούπας σε 10 λίτρα νερό (25 γρ. μυκόριζας σε 10 λίτρα). Με 10 λίτρα διαλύματος ποτίζουμε 10 μικρά φυτά ή 3 μικρά δέντρα ή 2 δέντρα μεγάλα. Το ένα κιλό μυκόριζας διαλύεται σε 400-500 κιλά νερο.
Διατίθεται σε συσκευασίες του ενός ή δύο κιλών ανάλογα τα φυτά ή την έκταση που θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε. Οι τιμές αναφέρονται παρακάτω στα θυγατρικά προιόντα.

Τιμή
ΜΜ Ποσότητα Τιμη/ΜΜ
Τεμάχιο1 65,00 €
Θυγατρικά Προϊόντα
ΚωδικόςΠροϊόνΤιμή/ΜΜ
001162Μυκόρριζα ενεργοποιητής ριζών | MICOSAT F WP - ΤΑΒ - 1 kgr 65,00 € / Τεμάχιο
006295Μυκόρριζα ενεργοποιητής ριζών | MICOSAT F- LEN - 1 kgr 65,00 € / Τεμάχιο
006305Μυκόρριζα ενεργοποιητής ριζών | MICOSAT F WP - ΤΑΒ - 2 kgr 115,00 € / Τεμάχιο
006306Μυκόρριζα ενεργοποιητής ριζών | MICOSAT F WP - LEN - 2 kgr 115,00 € / Τεμάχιο