ΜΕΓΓΟΥΛΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΣΘΜΟΥ, ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ,
ΤΚ 203 00, ΕΛΛΑΔΑ
ΤΗΛ : (+30)2741048611, (+30)2741049302
FΑΧ : (+30)2741048621
www.geoponiko-parko.gr

Παγίδα δάκου - Δακοπαγίδα βιολογική φερομόνης - ECO TRAP Εκτύπωση
ΠΑΓΙΔΑ ΕΚΟ ΤΡΑΠ - ΔΑΚΟΠΑΓΙΔΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ECO TRAP - ΕΝΤΟΜΟΠΑΓΙΔΑ ΔΑΚΟΥ - ΠΑΓΙΔΑ ΔΑΚΟΥ ΓΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ - ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΑΚΟΠΑΓΙΔΕΣ ΦΕΡΟΜΟΝΗΣ - ΠΑΓΙΔΕΣ ΕΝΤΟΜΩΝ - ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΓΙΔΑ ΜΕ ΦΕΡΟΜΟΝΗ - ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΑΚΟΥ ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΓΙΔΕΥΣΗ
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κωδικός προϊόντος 001212

Παγίδα οικολογική (εγκεκριμένη για βιολογικές καλλιέργειες), πολύ αποτελεσματική που καταπολεμά τον δάκο της ελιάς με τη μέθοδο της μαζικής παγίδευσης, χρησιμοποιώντας ελκυστικά τροφής και φερομόνες. Συγκεκριμένα, η ECO-TRAP περιέχει δύο ισχυρά ελκυστικά για το δάκο:
α) τη φερομόνη του δάκου σε κάψουλα, δηλαδή την ειδική ουσία που εκλύει το θηλυκό έντομο για να προσελκύσει το αντίθετο φύλο με σκοπό τη γονιμοποίηση και
β) το όξινο ανθρακικό αμμώνιο (που βρίσκεται μέσα στη χάρτινη παγίδα-φάκελο), το οποίο διασπώμενο παράγει αμμωνία που είναι ισχυρό ελκυστικό τροφής. Επίσης η επιφάνεια του φακέλου της ECO-TRAP είναι καλυμμένη με Δελταμεθρίνη, ένα αποτελεσματικό εντομοκτόνο επαφής. Τα έντομα έλκονται από τα ελκυστικά της παγίδας, αγγίζουν την εντομοτοξική επιφάνεια του φακέλου και θανατώνονται από το εντομοκτόνο επαφής.
Η ECO-TRAP κρεμιέται μαζί με την κάψουλα φερομόνης, στη μέση της κόμης του ελαιόδενδρου, σε σκιερό σημείο και χωρίς να έρχεται σε επαφή με φύλλα ή κλαδιά. Φροντίζουμε πρίν, να έχουμε τρυπήσει σε δύο σημεία την παγίδα, έχοντας διαπεράσει και τις δύο απέναντι πλευρές της, ώστε να είναι δυνατή η έκλυση της αμμωνίας που περιέχεται στο περιβάλλον. Επίσης ανοίγουμε μία μικρή τρύπα στο άνω - κενό μέρος της κάψουλας για την έκλυση της φερομόνης. Προτείνεται η χρήση μίας ECO-TRAP ανά δύο δέντρα σε ελαιώνες με κανονική φύτευση και μίας ECO-TRAP ανά δέντρο σε περιπτώσεις ανομοιόμορφης φύτευσης ή σε πολύ μεγάλου μεγέθους δένδρα.
Τα πλεονεκτήματα της ECO-TRAP είναι:
1) Ελέγχεται αποτελεσματικά ο δάκος χωρίς ψεκασμούς με τοξικά εντομοκτόνα.
2) Δεν επιβαρύνεται με χημικά κατάλοιπα ο καρπός και τα φύλλα της ελιάς.
3) Δεν διασπείρονται χημικά εντομοκτόνα στο περιβάλλον.

Κλιμάκωση τιμής ανά ποσότητα
ΜΜ Ποσότητα Τιμη/ΜΜ
Τεμάχιο1 έως 92,00 €
10 έως 491,90 €
50 και άνω 1,80 €