ΜΕΓΓΟΥΛΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΣΘΜΟΥ, ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ,
ΤΚ 203 00, ΕΛΛΑΔΑ
ΤΗΛ : (+30)2741048611, (+30)2741049302
FΑΧ : (+30)2741048621
www.geoponiko-parko.gr

Γκαζόν Αγίου Αυγουστίνου σπορόφυτο - δίσκος 84 θέσεων Εκτύπωση
ΕΤΟΙΜΟ ΓΚΑΖΟΝ ΑΓΙΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ - ΦΥΤΑ ΑΓΙΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΓΚΑΖΟΝ - ΦΥΤΑ ΣΕ ΔΙΣΚΟ ΜΕ ΓΚΑΖΟΝ - ΘΕΡΜΟΦΙΛΟ ΓΚΑΖΟΝ ΣΚΙΑΣ - ΓΚΑΖΟΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΕΥΚΑ ΚΑΙ ΣΚΙΑ - ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ ΑΓΙΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ - ΚΙΚΟΥΓΙΟΥ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΥΚΑ - ΦΑΡΔΥΦΥΛΛΟ ΓΚΑΖΟΝ ΣΚΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΛΩΝΕΙ - ΓΚΑΖΟΝ ΠΟΥ ΑΠΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κωδικός προϊόντος 001314
Δίσκος φυτών Δίσκος 84 τεμ.

Το γκαζόν του Αγίου Αυγουστίνου (St. Augustine grass) καλλιεργείται σε θερμές και παράκτιες περιοχές λόγω της ανοχής του στα άλατα του νερού και του εδάφους. Είναι γνωστό και ως carpetgrass γιατί δημιουργεί έναν ομαλό ομοιόμορφο χλοοτάπητα ο οποίος είναι ανθεκτικός στις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες και τη χαμηλή υγρασία. Εχει πλάγια ανάπτυξη με φαρδύ φύλλωμα, όπως το κικούγιου, δημιουργεί στόλωνες που ριζώνουν εύκολα στο χώμα και έτσι εύκολα καλύπτει και γεμίζει τα κενά σημεία χώματος, ειδικά τους ζεστούς μήνες. Διατηρεί το πράσινο χρώμα του περισσότερο χρόνο από τα άλλα θερμόφιλα γκαζόν, όταν εκτίθεται σε χαμηλές θερμοκρασίες, ανταποκρίνεται άριστα σε σκιερά σημεία, όπως κάτω από δένδρα, αλλά απαιτεί συχνότερα κουρέματα.
Στις περισσότερες περιοχές της Ηπειρωτικής και Νότιας Ελλάδος μπορείτε να τοποθετήσετε το γκαζόν Αγίου Αυγουστίνου καθ' όλη την διάρκεια του έτους. Είναι πιο ενεργό τον χειμώνα από όλους τους θερμόφιλους χλοοτάπητες με την μικρότερη περίοδο λήθαργου. Απαιτεί 30% λιγότερο νερό από ότι οι ψυχρόφιλοι χλοοτάπητες (φεστούκες). Μπορεί να ποτίζεται κάθε 2-3 μέρες με λιγότερο νερό από τα υπόλοιπα γκαζόν και έχει σχετικά καλή αντοχή στην αλατότητα. Εξαιτίας του δυνατού ριζικού συστήματος, απαιτεί λιγότερο λίπασμα για να διατηρήσει το χρώμα του , με λίπανση 3-4 φορές το χρόνο.
Ο χλοοτάπητας αυτός, πωλείται σε δίσκους 84 θέσεων με έτοιμα σπορόφυτα, τα οποία έχουν πλούσιο ριζικό σύστημα και φύλλωμα. Τα σπορόφυτα φυτεύονται στο χώμα ανά 20-30 cm, ώστε με ένα δίσκο καλύπτουμε περίπου 6 mχώματος (15 σπορόφυτα ανά 1 m2). Ιδανική εποχή φύτευσης, είναι οι μήνες Μαίος-Σεπτέμβριος. Μετά τις πρώτες 7-10 ημέρες από τη φύτευση, απαιτείται πότισμα αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, για να ριζώσει γρήγορα. Μετά τη δημιουργία πολλών ριζών, αρκεί η άρδευση μία φορά την ημέρα. Σε διάστημα από 6 μήνες έως 1 χρόνο,τα φυτά του Αγίου Αυγουστίνου θα έχουν καλύψει όλο το χώμα, δημιουργώντας έναν πυκνό, ομοιόμορφο χλοοτάπητα.
Οι δίσκοι τών 84 φυτών, αποστέλονται σε όλη την Ελλάδα με μεταφορικές εταιρείες, κατόπιν παραγγελίας.

Τιμή
ΜΜ Ποσότητα Τιμη/ΜΜ
Τεμάχιο1 30,00 €