ΜΕΓΓΟΥΛΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΣΘΜΟΥ, ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ,
ΤΚ 203 00, ΕΛΛΑΔΑ
ΤΗΛ : (+30)2741048611, (+30)2741049302
FΑΧ : (+30)2741048621
www.geoponiko-parko.gr

Μανταρινιά δέντρο - 2 ετών - Citrus deliciosa nobilis Εκτύπωση
ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΔΕΝΔΡΟ - ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΗ - ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΧΙΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ - ΕΝΚΟΡ - ΟΡΤΑΝΙΚ - ΝΟΒΑ - ΞΥΝΑ ΔΕΝΤΡΑ - CITRUS DELICIOSA NOBILIS - ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ ΦΥΤΑ - ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΑ - ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ - ΑΕΙΘΑΛΗ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΡΠΟΦΟΡΑ
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κωδικός προϊόντος 000141
Υψος φυτού 1,50 m
Ηλικία φυτού 2 ετών
Μέγεθος γλάστρας 5 lt

Δένδρο μέτριας ανάπτυξης, με καλλωπιστική και χρηστική αξία, χαρακτηριστικό της Μεσογειακής χλωρίδας. Προτιμάται η φύτευσή του σε θέσεις προσήλιες, απάνεμες και με ήπιο κλίμα. Η μανταρινιά είναι ένα πολύ όμορφο δέντρο. Σαν καλλωπιστικό φυτό, μπορεί να μεγαλώσει και σε μεγάλη γλάστρα, χωρίς να έχει μεγάλες ανάγκες σε φροντίδα. Εάν φυτευτεί, στο χώμα θέλει ζεστό κλίμα και θερμοκρασίες που το χειμώνα δεν πρέπει να πέφτουν κάτω των -2° C. Σε περιπτώσεις που η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους -5° C, η μανταρινιά θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης ιδιαίτερα αν είναι φυτό νεαρής ηλικίας. Σε περιοχές με ζεστό κλίμα και υψηλή ατμοσφαιρική υγρασία, οι καρποί της είναι μεγαλύτερου μεγέθους και με περισσότερο χυμό, ενώ όταν, κατά την ωρίμαση των καρπών όταν ο καιρός είναι ζεστός και υγρός, η γεύση τους είναι πολύ καλύτερη.
Επιδή προτιμά ηλιόλουστες και απάνεμες θέσεις τότε σε περιοχές με ισχυρούς ανέμούς κάποιος φυτοφράχτης ψηλός μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα. Είναι δέντρο που προτιμά γόνιμα εδάφη, με υψηλή περιεκτικότητα σε οργανική ουσία και με πολύ καλή στράγγιση. Αντιθέτως, αντιμετωπίζει προβλήματα σε εδάφη συνεκτικά και βαριά, που δεν αερίζονται καλά, καθώς και σε εδάφη που περιέχουν υψηλά ποσοστά ασβεστίου και αλάτων. Διαδεδομένες ποικιλίες: Κλημεντίνη (χωρις κουκούτσια), Χιώτικη-Κοινη (αρωματική), Ενκόρ, Ορτανίκ, Νόβα.
ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΚΟΙΝΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ- ΧΙΟΥ- ΧΙΩΤΙΚΟ
Το κοινό μεσογειακό μανταρίνι (Citrus deliciosa- Χιώτικο), έχει καρπούς που ωριμάζουν από το Δεκέμβριο μέχρι το Φεβρουάριο. Διακρίνεται για τον λεπτό φλοιό κιτρινοπράσινου χρώματος, με σάρκα χυμώδη, πολύ αρωματική και γλυκιά, που όμως έχει πολλούς σπόρους (σπέρματα-κουκούτσια). Κάποτε ήταν η μόνη ποικιλία που καλλιεργούνταν στη χώρα μας, αλλά σήμερα εκτοπίζεται συνεχώς από τις άσπερμες ποικιλίες. Συναντάται πλέον κυρίως στη Χίο, την Κάλυμνο και την Κρήτη.
ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΗ
Η κλημεντίνη (Citrus reticulata), Ο καρπός της είναι μεσαίου μεγέθους με σφαιρικό, πεπλατυσμένο σχήμα. Η επιδερμίδα του καρπού είναι λεπτή, πορτοκαλοκόκκινη, που χαλαρώνει κατά την ωρίμαση, ενώ η σάρκα του είναι αρωματική, γλυκιά και άσπερμη (χωρίς κουκούτσια) ή ολιγόσπερμη. Οι πορτοκαλοί καρποί της ωριμάζουν από Οκτώμβριο μέχρι Ιανουάριο και είναι η πλέον διαδεδομένη ποικιλία στην Ελλάδα.
ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΕΝΚΟΡ
Η μανταρινιά Ενκορ (Εncore) είναι μια όψιμη ποικιλία που ωριμάζει από το Φεβρουάριο μέχρι τον Απρίλιο. Ο καρπός της είναι μεσαίου μεγέθους και η επιδερμίδα τους πορτοκαλοκίτρινη. Η σάρκα τους είναι πλούσια σε χυμό, γευστική, αλλά με πολλά σπόρια μέσα.
ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΟΡΤΑΝΙΚ
Εξίσου σημαντική ποικιλία είναι η Ορτανικ. Μια μεσοπρώιμη ποικιλία, με πολλά σπέρματα, που ωριμάζει από τον Ιανουάριο μέχρι το Φεβρουάριο. Ο καρπός της είναι μεγάλος και χαραχτηριστικά πλακέ. Εχει σάρκα ζουμερή, γευστική και αρκετά αρωματική.
Από τον Μάρτιο έως τον Ιούλιο διατίθεται και σε σακούλα (μονοετές φυτό) με λιανική τιμή 8 Ευρώ. Υπάρχει επίσης φυτό 4 ετών (έτοιμο για παραγωγή) σε γλάστρα 12 lt με τιμή 30 Ευρώ. Για μεγάλες ποσότητες και σε επαγγελματίες καλλιεργητές δίνονται ειδικές τιμές.

Τιμή
ΜΜ Ποσότητα Τιμη/ΜΜ
Τεμάχιο1 15,00 €
Διαθέσιμες Παραλλαγές
Χαρακτηριστικό Παραλλαγή
Ποικιλία Κοινό - Χιώτικο (Χωρίς επιπλέον χρέωση)
Κλημεντίνη (Χωρίς επιπλέον χρέωση)
Ενκόρ (Χωρίς επιπλέον χρέωση)
Ορτανίκ (Χωρίς επιπλέον χρέωση)
Θυγατρικά Προϊόντα
ΚωδικόςΠροϊόνΤιμή/ΜΜ
000141Μανταρινιά δέντρο - 2 ετών - Citrus deliciosa nobilis 15,00 € / Τεμάχιο
001648Μανταρινιά δέντρο - σακούλα - ηλικίας 1 έτουςαπό 6,50 € / Τεμάχιο
001647Μανταρινιά φυτό δέντρο - Γλ. 12 lt - ηλικίας 3-4 ετών 30,00 € / Τεμάχιο
001646Μανταρινιά δέντρο - Γλ.20 lt - ηλικίας 5 ετών 55,00 € / Τεμάχιο
001645Μανταρινιά δέντρο - Γλ. 30 lt - ηλικίας 5-6 ετών 70,00 € / Τεμάχιο