ΜΕΓΓΟΥΛΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΣΘΜΟΥ, ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ,
ΤΚ 203 00, ΕΛΛΑΔΑ
ΤΗΛ : (+30)2741048611, (+30)2741049302
FΑΧ : (+30)2741048621
www.geoponiko-parko.gr

Μπανανιά Δέντρο - MUSA BASJOO tree Εκτύπωση
ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΔΕΝΔΡΟ - MUSA BASJOO - BANANAS TREE - ΜΠΑΝΑΝΑ ΦΥΤΟ ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΑ ΜΕ ΤΙΜΗ - ΜΠΑΝΑΝΑ ΔΕΝΤΡΟ - ΔΕΝΤΡΙΛΙΟ ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ - ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ - ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΦΡΟΥΤΑ - ΦΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κωδικός προϊόντος 001426
Υψος φυτού 1,50 m
Ηλικία φυτού 2-3 ετών
Μέγεθος γλάστρας 15 lt

Η μπανανιά (Musa) είναι τροπικό φυτό που διαθέτει μεγάλους βλαστούς και φτάνει σε ύψος έως 6 m. Ο κορμός σχηματίζεται από ένα σφιχτό περίβλημα φύλλων, που αναδύονται σαν νέος βλαστός από το έδαφος. Το υπόγειο όργανο (ρίζωμα) αποθήκευσης, ονομάζεται κορμός. Αναπτύσσεται σε ηλιόλουστες θέσεις χωρίς δυνατούς ανέμους και σε γόνιμα, χουμώδη, μέτρια υγρά εδάφη. Φυτεύεται μεμονωμένα ή σε συνδυασμό με άλλα τροπικά φυτά και ευδοκιμεί σε θερμές περιοχές της νότιας Ελλάδας. Κατάλληλο και για παραθαλάσσιες φυτεύσεις. Πολλαπλασιάζεται με διαίρεση του υπόγειου τμήματος. Περίπου 20-30 μεγάλα φύλλα αναδύονται από έναν βλαστό κάθε χρόνο σε μία περίοδο 7-8 μηνών προ της άνθησης.
Το μεγάλο άνθος της μπανανιάς που μοιάζει με καρφί, διαθέτει χωριστά τα αρσενικά και θηλυκά άνθη. Μετά τη γονιμοποίηση ο καρπός της μπανανιάς, η μπανάνα, σχηματίζεται στη βάση των θηλυκών ανθών, σε ένα σύμπλεγμα πολλών «χεριών» σε κάθε δέσμη.
Η μπανάνα είναι ένα σαρκώδες φρούτο πολύ γλυκό, πλούσιο σε βιταμίνες, πολύ δημοφιλές και οι εμπορικές καλλιεργήσιμες ποικιλίες, δεν έχουν σπόρους, είναι στείρες. 2-3 μήνες μετά την άνθιση, τα τσαμπιά με τις μπανάνες ζυγίζουν τυπικά 20-25 kgr και είναι έτοιμα για συγκομιδή. Κάθε βλαστάρι μπανάνας ανθίζει μόνο μια φορά, στη συνέχεια πεθάνει και νέοι βλαστοί αναδύονται από τον κύριο μίσχο για να παράγουν νέα θηλυκά φυτά, που θα δώσουν την επόμενη χρονιά νέα συγκομιδή.

Τιμή
ΜΜ Ποσότητα Τιμη/ΜΜ
Τεμάχιο1 40,00 €