ΜΕΓΓΟΥΛΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΣΘΜΟΥ, ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ,
ΤΚ 203 00, ΕΛΛΑΔΑ
ΤΗΛ : (+30)2741048611, (+30)2741049302
FΑΧ : (+30)2741048621
www.geoponiko-parko.gr

Αβοκάντο φυτό - δέντρο - PERSEA AMERICANA Εκτύπωση
ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΔΕΝΤΡΟ - PERSEA AMERICANA - ΑΒΟΚΑΝΤΑ ΦΥΤΑ HASS - FOUERTE - ΤΡΟΠΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ - ΤΡΟΠΙΚΑ ΦΥΤΑ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ - ΔΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΥΓΡΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ - ΤΡΟΠΙΚΑ ΦΥΤΑ - ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κωδικός προϊόντος 001427
Υψος φυτού 0,80 m
Ηλικία φυτού 1 έτους
Μέγεθος γλάστρας 2 lt - σακούλα

Το αβοκάντο είναι αείθαλές τροπικό δέντρο γνωστό και με την ονομασία βουτυρόδεντρο. Ανήκει στο γένος Περσέα (PERSEA) και ανακαλύφτηκε στις τροπικές περιοχές του Μεξικού όπου το καλλιεργούσαν οι ιθαγενείς αφού ο καρπός του ήταν βασικό συστατικό της διατροφής τους. Το ύψος του δέντρου φτάνει έως τα 15 μέτρα, τα φύλλα του είναι ελλειπτικά ως ωοειδή, χρώματος κοκκινοπού όταν είναι αναπτυσσόμενα και μικρά. Γίνονται πράσινου χρώματος στην πάνω επιφάνεια και θαμπού πράσινου στην κάτω, όταν μεγαλώσουν. Τα άνθη του είναι λευκά ή κιτρινωπά μαζεμένα στις κορυφές των βλαστών. Σε κάθε βλαστό σχηματίζονται πάνω από 1000 άνθη αλλά τελικά εμφανίζονται μόνο 1 έως 2 καρποί.
Ευδοκιμεί, εκτός από τις τροπικές περιοχές, και σε αυτές που ευδοκιμούν και τα εσπεριδοειδή και κυρίως οι λεμονιές (ήπιες και ζεστές). Προτιμά τα γόνιμα και βαθιά εδάφη με καλή στράγγιση γιατί δεν αντέχει την υπερβολική υγρασία. Ο καρπός του δέντρου- το αβοκάντο- έχει γεύση βουτυρώδη και δεν τρώγεται αμέσως μετά την συγκομιδή, αλλά αφού περάσει λίγος χρόνος και ωριμάσει (μαλακώσει). Το σχήμα του είναι ωοειδές με μακρύ κωνικό λαιμό και ο φλοιός του χρώματος πράσινου. Η σάρκα του παχιά, ελαφρώς κίτρινη ως κιτρινοπράσινη. Χρησιμοποιείται σε σαλάτες και τρώγεται και ως ορεκτικό με λεμόνι και αλάτι.
Στην Ελλάδα η καλλιέργεια του αβοκάντο αναπτύχθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια και καλλιεργείται σε περιοχές της Κρήτης. Η μέση ετήσια παραγωγή μιας εντατικής καλλιέργειας είναι περίπου 1 τόνος το στρέμμα. Η παραγωγική ζωή των δέντρων διαρκεί περίπου30-35 χρόνια.
Η εταιρεια μας διαθέτει δύο ποικιλίες αβοκάντο, σε δύο μεγέθη, φυτά μονοετή σε σακούλα 2 λίτρα και φυτά διετή σε γλάστρα 5-7 λίτρα, ύψους περίπου 1,5 μέτρα. Η μία ποικιλία είναι η FOUERTE με μεγάλο καρπό πράσινο και λεία επιφάνεια, και η HASS με σκούρο πρασινο καρπό και περίοδο ωριμανσης γύρω στον Αύγουστο.

Τιμή
ΜΜ Ποσότητα Τιμη/ΜΜ
Τεμάχιο1 18,00 €
Θυγατρικά Προϊόντα
ΚωδικόςΠροϊόνΤιμή/ΜΜ
001427Αβοκάντο φυτό - δέντρο - PERSEA AMERICANA 18,00 € / Τεμάχιο
007223Αβοκάντο δέντρο - PERSEA AMERICANA - 2 ετών 30,00 € / Τεμάχιο