ΜΕΓΓΟΥΛΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΣΘΜΟΥ, ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ,
ΤΚ 203 00, ΕΛΛΑΔΑ
ΤΗΛ : (+30)2741048611, (+30)2741049302
FΑΧ : (+30)2741048621
www.geoponiko-parko.gr

Αχλαδιά δέντρο 2 ετών - Pyrus communis Εκτύπωση
ΑΧΛΑΔΙΑ ΔΕΝΤΡΟ - ΑΠΙΔΙΑ ΔΕΝΤΡΑ - ΑΧΛΑΔΙ ΦΡΟΥΤΟ - ΑΧΛΑΔΙΑ ΚΟΝΤΟΥΛΑ - ΚΡΥΣΤΑΛΙ - ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΙΑ - ΑΜΠΑΤΕ ΦΕΤΕΛ - ΑΠΙΔΙΑ ΦΥΤΟ - PYRUS COMMUNIS - ΦΥΛΛΟΒΟΛΟ ΚΑΡΠΟΦΟΡΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΗΠΟ - ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΑΧΛΑΔΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ - ΑΧΛΑΔΙ ΚΑΡΠΟΣ
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κωδικός προϊόντος 000179
Υψος φυτού 1,80 m
Ηλικία φυτού 2 ετών
Μέγεθος γλάστρας 7 lt

Δένδρο φυλλοβόλο, ανθεκτικό στο ψύχος και στα ασβεστούχα εδάφη. Οι καρποί έχουν ιδιαίτερα θρεπτική αξία. Η αχλαδιά ή απιδιά σαν οπωροφόρο δέντρο και καλλιεργείται σε όλες τις εύκρατες χώρες. Ανθίζει μετά το τέλος Μαρτίου, έχει άνθη λευκόχρωμα ή είναι απαλού ρόδινου χρώματος και μοιάζουν με αυτά της μηλιάς. Τέσσερα χρόνια μετά τη φύτευση αρχίζει η ικανοποιητική απόδοση του δέντρου και καλλιεργείται για το νόστιμο καρπό της το αχλάδι. Είναι εξαιρετικά ανθεκτική στις χαμηλές θερμοκρασίες και μπορεί να αντέξει και στους –20 βαθμούς αλλά πριν αρχίσει η άνθιση. Όταν οι καρποί δέσουν τότε η ανθεκτικότητα του δέντρου στο κρύο πέφτει.Το έδαφος πρέπει να είναι ελαφρύ και δροσερό ενώ αργιλώδη και συνεκτικά εδάφη είναι απαγορευτικά στην ανάπτυξη του δέντρου. Όταν δεν υπάρχει αρκετή υγρασία ή ικανοποιητικός αριθμός βροχοπτώσεων τότε χρειάζεται πότισμα τους καλοκαιρινούς μήνες γιατί το δέντρο είναι ευαίσθητο στην ξηρασία.
Διαθέσιμες ποικιλίες: Κοντούλα, Κρυστάλλι-Βουτυράτο, Αμπάτε φέτελ, Πάσα κρασσάνα, Σάντα Μαρία. Μερικές ποικιλίες (πχ. Κοντούλα) χρειάζονται και άλλη μία διαφορετική ποικιλία (Κρυστάλλι) για καλύτερη γονιμοποίηση.
ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΚΟΝΤΟΥΛΑ (ΚΟΝΤΟΠΟΔΑΡΟΥΣΕΣ)
Ποικιλία με καρπούς μετρίου-μεγάλου μεγέθους (60-90 γραμμάρια). Το χρώμα τους είναι κίτρινο όταν ωριμάσουν και η γεύση τους ευχάριστη. Το κοτσάνι του καρπού είναι κοντό και παχύ. Καλλιεργείται σε μεγάλο βαθμό στην νότια Ελλάδα και είναι δέντρο μετρίου μεγέθους και ανάπτυξης. Φέρει μερικά αγκάθια στο κορμό της και επικονιάζεται με την ποικιλία Κρυστάλλι. Η ποικιλία Κοντούλα ωριμάζει το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου.
ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙ (ΒΟΥΤYΡΑΤΟ ή ΤΣΑΚΩΝΙΚΟ)
Ποικιλία με καρπό μετρίου μεγέθους (100-130 γραμμάρια) που είναι πολύ χυμώδης, γλυκός και αρωματικός. Το σχήμα του καρπού είναι κανονικό ή κάπως μακρουλό και το κοτσάνι του μακρύ. Το χρώμα του καρπού είναι πράσινο και κατά την ωρίμανση γίνεται ελαφρώς κίτρινο. Είναι δέντρο ζωηρό, αρκετά μεγάλο και παραγωγικό ενώ εμφανίζει καλή προσαρμοστηκότητα με αρκετά υποκείμενα κυδωνιάς. Επικονιαστές αυτής της ποικιλίας είναι η Κόσια και η Κοντούλα. Ο καρπός διατηρείται στο ψυγείο μέχρι τον Ιανουάριο ή και περισσότερο και ωριμάζει το τελαιυταίο δεκαήμερο του Ιουλίου.
ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΑΜΠΑΤΕ ΦΕΤΕΛ (ABATE FETEL)
Οι καρποί της είναι μεγάλοι και μακρουλοί, σχήματος καμπανοειδές. Το χρώμα τους είναι κίτρινο με καφέ εμφανής στίγματα πάνω στο φλοιό. Η σάρκα του είναι γλυκιά αλλά όχι πολύ αρωματική. Το δέντρο βγάζει πολλά φύλλα προτού ανθίσει και είναι μέτριας ζωηρότητας αλλά αρκετά παραγωγικό. Επικονιάζεται με την ποικιλία Πάσα Κρασάνα. Ο καρπός διατηρείται αρκετά στο ψυγείο και ωριμάζει από το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου έως το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.
ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΠΑΣΑ ΚΡΑΣΑΝΑ (PASSE CRASSANE)
Οι καρποί της είναι πολύ μεγάλοι (το πιο μεγάλο αχλάδι) και έχουν σχήμα σφαιρικό ή ωοειδές. Το χρώμα τους είναι κιτρινοπράσινο με καφετί κηλίδες. Η σάρκα τους είναι λίγο όξινη αλλά πολύ νόστιμη και διατηρείται στο ψυγείο για πολύ καιρό. Σαν δέντρο είναι μέσης ανάπτυξης αλλά πολύ παραγωγικό όταν έχει εμβολιαστεί σε υποκείμενο κυδωνιάς. Η ποικιλία Πάσα Κρασάνα ωριμάζει το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη.
ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΙΑ (SANTA MARIA)
Ποικιλία ιδιαίτερα παραγωγική όταν εμβολιάζεται σε υποκείμενο κυδωνιάς. Οι καρποί είναι αρκετά μεγάλοι, χυμώδης, όχι πολύ γευστικοί και έχουν χρώμα κίτρινο και ελαφρώς κοκκινωπό. Παρουσιάζει αξιόλογη ικανότητα αντοχής του καρπού πάνω στο δένδρο (δεν πέφτει εύκολα και ωριμάζει το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου.
Διατίθονται επίσης μονοετή ή τριετή φυτά σε γλάστρα 10 λίτρα έτοιμα για παραγωγή και κάθε χειμώνα φυτά γυμνόριζα για μεγάλες παραγγελίες και όπια ποικιλία χρειάζεσται.

Τιμή
ΜΜ Ποσότητα Τιμη/ΜΜ
Τεμάχιο1 12,00 €
Διαθέσιμες Παραλλαγές
Χαρακτηριστικό Παραλλαγή
Ποικιλία Κοντούλα (Χωρίς επιπλέον χρέωση)
Κρυστάλλι (Χωρίς επιπλέον χρέωση)
Αμπάτε Φετέλ (Χωρίς επιπλέον χρέωση)
Πάσα Κρασάνα (Χωρίς επιπλέον χρέωση)
Σάντα Μαρία (Χωρίς επιπλέον χρέωση)
Θυγατρικά Προϊόντα
ΚωδικόςΠροϊόνΤιμή/ΜΜ
000179Αχλαδιά δέντρο 2 ετών - Pyrus communis 12,00 € / Τεμάχιο
001746Αχλαδιά δέντρο - Απιδιά - Γλ. 3 lt - 1 έτους 9,00 € / Τεμάχιο
001745Αχλαδιά δέντρο - Γλ. 10 lt - 3 ετών 20,00 € / Τεμάχιο