ΜΕΓΓΟΥΛΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΣΘΜΟΥ, ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ,
ΤΚ 203 00, ΕΛΛΑΔΑ
ΤΗΛ : (+30)2741048611, (+30)2741049302
FΑΧ : (+30)2741048621
www.geoponiko-parko.gr

Δαμασκηνιά δέντρο - Βανίλια κόκκινη - Prunus sativa Εκτύπωση
ΔΑΜΑΣΚΗΝΙΑ ΦΥΤΟ - ΚΑΡΠΟΦΟΡΟ ΔΕΝΤΡΟ - ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ ΦΥΤΟ - ΜΠΛΑΚ ΝΤΑΙΜΟΝΤ - ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΙΤΡΙΝΗ ΑΣΠΡΗ - ΔΑΜΑΣΚΗΝΙΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ - ΣΤΑΝΛΕΥ - PRUNUS SATIVA - ΠΥΡΗΝΟΚΑΡΠΟ ΦΥΤΟ - ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κωδικός προϊόντος 000180
Υψος φυτού 1,80 m
Ηλικία φυτού 2 ετών
Μέγεθος γλάστρας 7 lt

Δένδρο σκληρό και ανθεκτικό, που αντέχει σε χαμηλές θερμοκρασίες και ευδοκιμεί σε ολα τα εδάφη, εκτός από τα πολύ βαριά και υγρά. H δαμασκηνιά στην Ελλάδα καλλιεργείται σχεδόν σε όλες τις περιοχές, τα περισσότερα όμως δέντρα είναι συγκεντρωμένα στη Θράκη, στη Μακεδονία, στη Στερεά Ελλάδα και στη Σκόπελο. Ζει 40-50 χρόνια περίπου και αρχίζει να καρποφορεί από τον πέμπτο χρόνο και η καρποφορία της αυξάνεται συνεχώς μέχρι το δέκατο πέμπτο χρόνο. Μετά η καρποφορία διατηρείται σταθερή ή μειώνεται ελαφρά, αλλά παραμένει οικονομικά αποδοτική. Επειδή η δαμασκηνιά είναι επιπολαιόριζη (κάνει πολλές επιφανιακές ρίζες) και καρποφορεί πολύ, έχει μεγάλες απαιτήσεις σε νερό (ειδικά το καλοκαίρι) και λίπασμα σύνθετο. Ανθεκτική στο ψύχος, ακόμα και για τα άνθη της. Σαν δέντρο μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 12 μέτρα και έχει πλούσιο ριζικό σύστημα.
Διαθέσιμες ποικιλίες: Σκοπέλου-Στάνλει, Black Diamont, Βανίλλια κίτρινη, Βανίλλια κόκκινη.
ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΣΑΝΤΑ ΡΟΖΑ (SANTA ROSA) - ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ
Οι καρποί της είναι μεγάλου μεγέθους και σχήματος σφαιρικού. Το χρώμα του φλοιού τους είναι σκούρο πορφυρό κόκκινο και της σάρκας τους κιτρινωπό. Ο καρπός τους είναι γλυκός, νόστιμος και καλής ποιότητας. Είναι ποικιλία πολύ ανθεκτική και το δέντρο έρχεται σε παραγωγή στα 3-5 χρόνια. Είναι αυτογόνιμη και χρησιμοποιείται όμως και ως επικονιαστής σε άλλες ποικιλίες δαμασκηνιάς. Ωριμάζει από το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου, αλλά και τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου αντίστοιχα.
ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΜΠΛΑΚ ΝΤΑΪΑΜΟΝΤ (BLACK DIAMOND)
Οι καρποί της είναι μεγάλου μεγέθους και σχήματος σφαιρικού. Το χρώμα του φλοιού τους είναι μελανό σκούρο και της σάρκας τους έντονο κόκκινο. Ο καρπός της είναι γλυκός, τραγανός, νόστιμος και αρκετά εμφανίσιμος. Χαρακτηριστικό της γνώρισμα είναι η όψιμη άνθιση των δέντρων (ανθίζει τελαυταία). Η ποικιλία Μπλακ Ντάιαμοντ όταν επικονιάζεται με την Αντζελίνο ή τη Φρίαρ δίνει καλύτερη παραγωγή και ωριμάζει το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου.
ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΣΤΑΝΛΕΪ (STANLEY) - ΣΚΟΠΕΛΟΥ
Οι καρποί της είναι μεσαίου μεγέθους και σχήματος οβάλ με χαρακτηριστικό λαιμό. Το χρώμα του φλοιού τους είναι μελανό σκούρο και της σάρκας τους πρασινοκίτρινο. Ο καρπός τους είναι γλυκός και ζουμερός και χρησιμοποιείται για νωπή κατανάλωση, αποξήρανση χυμοποίηση και κονσερβοποίηση. Τα δέντρα αυτής της ποικιλίας είναι μέτριας ανάπτυξης γεγονός που καθιστά εύκολη την συγκομιδή τους. Είναι ποικιλία αυτογόνιμη και ωριμάζει το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου.
ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ - ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΙΤΡΙΝΗ
Εχει τα ιδια χαραχτηριστικά με την κόκκινη βανίλια με την διαφορά οτί ο φλοιός του καρπού της είναι κιτρινος και σάρκα κιτρινωπή.
Διατίθενται επίσης μονοετή και τριετή φυτά και κάθε χειμώνα, φυτά γυμνόριζα για μεγάλες παραγγελείες και όπια ποικιλία χρειάζεσται.

Τιμή
ΜΜ Ποσότητα Τιμη/ΜΜ
Τεμάχιο1 12,00 €
Διαθέσιμες Παραλλαγές
Χαρακτηριστικό Παραλλαγή
Ποικιλία Βανίλια κόκκινη (Χωρίς επιπλέον χρέωση)
Μπλάκ Ντάιμοντ (Χωρίς επιπλέον χρέωση)
Σκοπέλου - Στάνλει (Χωρίς επιπλέον χρέωση)
Βανίλια κίτρινη - Ερμιόνης (Χωρίς επιπλέον χρέωση)
Θυγατρικά Προϊόντα
ΚωδικόςΠροϊόνΤιμή/ΜΜ
000180Δαμασκηνιά δέντρο - Βανίλια κόκκινη - Prunus sativa 12,00 € / Τεμάχιο
005625Βανίλλια δέντρο - Γλ. 3 lt - 1 έτους 9,00 € / Τεμάχιο
001748Δαμασκηνιά φυτό - Γλ. 10 lt - 3 ετών 20,00 € / Τεμάχιο
001747Δαμασκηνιά - Βανίλια δέντρα - Γλ. 12 lt - 3 ετών 25,00 € / Τεμάχιο