ΜΕΓΓΟΥΛΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΣΘΜΟΥ, ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ,
ΤΚ 203 00, ΕΛΛΑΔΑ
ΤΗΛ : (+30)2741048611, (+30)2741049302
FΑΧ : (+30)2741048621
www.geoponiko-parko.gr

Μηλιά δέντρο - 2 ετών - Malus communis Εκτύπωση
ΜΗΛΙΑ ΔΕΝΔΡΟ ΦΥΛΛΟΒΟΛΟ - ΜΗΛΑ ΦΥΤΑ - ΦΥΡΙΚΙ - ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ - ΓΚΟΛΝΤΕΝ - ΣΤΑΡΚΙΝ - ΞΥΝΟΜΥΛΟ - ΓΡΑΝΝΙ ΣΜΙΘ - MALUS COMMUNIS - ΜΗΛΟ ΚΑΡΠΟΣ - ΜΗΛΟΕΙΔΗ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΑ
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κωδικός προϊόντος 000185
Υψος φυτού 2,00 m
Ηλικία φυτού 2 ετών
Μέγεθος γλάστρας 7 lt

Από τα πιό διαδεδομένα δέντρα, ευδοκιμεί σε όλα τα κλίματα και όλες τις συνθήκες. Ο καρπός της είναι μεγάλης θρεπτικής αξίας. Το επιστημονικό όνομα της μηλιάς είναι Pirus Malus ή Malus Communis και αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα και ευρύτατα καλλιεργούμενα φρούτα. Το δέντρο της μηλιάς είναι φυλλοβόλο, φτάνει τα 5-10 m ύψος, ενώ τα φύλλα του έχουν ελλειψοειδές σχήμα και μυτερή άκρη. Η μηλιά ανθίζει την Ανοιξη με όμορφα άνθη ροζ-άσπρου χρώματος ενώ οι καρποί ωριμάζουν ανάλογα την ποικιλία από τα μέσα Αυγούστου έως τα τέλη Οκτωβρίου. Ο  αριθμός των ποικιλιών της μηλιάς ξεπερνά τις δύο χιλιάδες. Διαθέσιμες ποικιλίες: Γκράν σμίθ (ξυνόμηλο), Γκόλντεν ντελίσιους (κίτρινο), Τριπόλεως-Πιλαφά (κόκκινο μαλακό), Starkin Delisius, Skarlet (κόκκινο σκληρό), Φιρίκι Βόλου (μικρό για ζεστά κλίματα).
ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΓΚΡΑΝΝΥ ΣΜΙΘ (GRANNY SMITH)
Αυστραλιανή ποικιλία με καρπό μεγάλου μεγέθους και σχήματος σφαιρικού. Ο φλοιός του καρπού είναι χοντρός και έχει πράσινο χρώμα όταν ωριμάζει. Η σάρκα του είναι λευκού χρώματος, σφιχτή και όχι πολύ γλυκιά (ελαφρώς όξινη, ξυνόμηλο). Το δένδρο είναι πολύ ανθεκτικό και η ποικιλία θεωρείτε πολύ καλός επικονιαστής για πολλές άλλες ποικιλίες μηλιάς. Έχει καλή και σταθερή παραγωγή για πολλά χρόνια και ο καρπός αντέχει καλά στη συσκευασία και στη μεταφορά. Σε κατάλληλη δροσερή θερμοκρασία μπορεί να αντέξει μέχρι και 6-7 μήνες στο ψυγείο.
ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΝΤΕΛΙΣΙΟΥΣ (GOLDEN DELICIOUS)
Αποτελεί μια ποικιλία αρκετά διαδεδομένη και παραγωγική. Οι καρποί της είναι μεγάλοι και έχουν χρώμα κιτρινοπράσινο. Όταν ωριμάζουν γίνονται χρυσοκίτρινοι και λαμπεροί. Η σάρκα τους είναι τραγανή και γλυκιά. Ο καρπός είναι αρωματικός, πολύ καλής ποιότητας, διατηρείται για πολύ καιρό (έως και έξι μήνες) στο ψυγείο και επικονιάζεται με την ποικιλία Γκράννυ Σμίθ. Ωριμάζει το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.
ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ (DELICIOUS ΠΙΛΑΦΑ)
Ποικιλία με ριγωτό χρώμα φλοιού κοκκινωπό στο μέρος που το βλέπει ο ήλιος και καρπό μεσαίου μεγέθους και σχήματος στρογγυλού. Η σάρκα του καρπού είναι σχετικά μαλακή, λευκού χρώματος, με συνεκτική υφή και γλυκιά γεύση. Πρόκειται για μία ποικιλία που είναι χαρακτηρισμένη ως Π.Ο.Π. και έχει τις ρίζες της στην Αμερική. Είναι ιδιαίτερης αντοχής, αποθηκεύεται δίχως να αλλοιώνεται η γεύση τους και ωριμάζει το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου.
ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΣΤΑΡΚΙΝ ΝΤΕΛΙΣΙΟΥΣ (STARKING DELICIOUS)
Ποικιλία με μεγάλο και γυαλιστερό καρπό, κόκκινου χρώματος και ελαφρώς ραβδωτό. Η σάρκα του είναι πολύ καλή, σφιχτή και ο καρπός αρωματικός, ζουμερός και χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στην μαγειρική. Καλός  επικονιαστής για την ποικιλία αυτή είναι η ποικιλία Γκράννυ Σμίθ και ωριμάζει το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.
ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΣΚΑΡΛΕΤ (SCARLET SPUR)
Ποικιλία με μεγάλο καρπό, σχήματος κωνικού και τακτικές ραβδώσεις. Το χρώμα του καρπού είναι έντονο κόκκινο και περικλείει πλήρως τον καρπό προτού ωριμάσει. Η σάρκα του είναι λευκή, τραγανή και ζουμερή καλής ποιότητας με ωραία γεύση. Η παραγωγικότητα αυτής της ποικιλία είναι μεγάλη, πρώιμη (ωριμάζει 1-10 Σεπτεμβρίου) και αποτελεί την πιο δημοφιλή ποικιλία κόκκινου μήλου.
ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΦΥΡΙΚΙΑ ΒΟΛΟΥ
Το δέντρο της ποικιλίας αυτής παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη. Ο καρπός της είναι μικρός με επίμηκες σχήμα και χρώμα πρασινοκίτρινο με γραμμές κοκκινωπές. Η σάρκα του είναι αφράτη και γλυκιά. Καλλιεργείται στην περιοχή του Πηλίου αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος που δεν κάνει πολύ κρύο τον Χειμώνα και χρησιμοποιούνται για νωπή κατανάλωση αλλά και για το χαρακτηριστικό γλυκό του κουταλιού. Τέλος η ποικιλία Φιρίκι Βόλου είναι χαρακτηρισμένη ως Π.Ο.Π. και ωριμάζει το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη.
Διατίθενται επίσης τριετή φυτά και κάθε χειμώνα, φυτά γυμνόριζα για μεγάλες παραγγελίες και όλες τις ποικιλίες.

Τιμή
ΜΜ Ποσότητα Τιμη/ΜΜ
Τεμάχιο1 12,00 €
Διαθέσιμες Παραλλαγές
Χαρακτηριστικό Παραλλαγή
Ποικιλία Γκράννυ Σμιθ (Χωρίς επιπλέον χρέωση)
Γκόλντεν Ντελίσιους (Χωρίς επιπλέον χρέωση)
Τριπόλεως - Πιλαφά (Χωρίς επιπλέον χρέωση)
Στάρκιν Ντελίσιους (Χωρίς επιπλέον χρέωση)
Σκάρλετ (Χωρίς επιπλέον χρέωση)
Φυρίκι Βόλου (Χωρίς επιπλέον χρέωση)
Θυγατρικά Προϊόντα
ΚωδικόςΠροϊόνΤιμή/ΜΜ
000185Μηλιά δέντρο - 2 ετών - Malus communis 12,00 € / Τεμάχιο
001754Μηλιά δέντρο - Γλ. 10 lt - 3 ετών 20,00 € / Τεμάχιο
001753Μηλιά δέντρο - Γλ. 12 lt - 3 ετών 25,00 € / Τεμάχιο