ΜΕΓΓΟΥΛΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΣΘΜΟΥ, ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ,
ΤΚ 203 00, ΕΛΛΑΔΑ
ΤΗΛ : (+30)2741048611, (+30)2741049302
FΑΧ : (+30)2741048621
www.geoponiko-parko.gr

Συκιά Δέντρο - Σύκα Βασιλικά - Ficus carica Εκτύπωση
ΣΥΚΙΑ ΔΕΝΤΡΟ - ΣΥΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ - ΣΥΚΑ ΑΣΠΡΑ ΜΑΥΡΑ - ΣΥΚΑΜΙΝΙΑ ΦΥΤΟ - FICUS CARICA - ΣΥΚΙΑ ΑΣΠΡΗ - ΣΥΚΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΑΥΡΑ - ΣΥΚΙΑ ΦΥΤΟ
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κωδικός προϊόντος 000244
Υψος φυτού 1,30 m
Ηλικία φυτού 2 ετών
Μέγεθος γλάστρας 5 lt

 Φυλλοβόλο καρποφόρο δένδρο, με μεγάλα δερματώδη, παλαμοειδή φύλλα και χαρακτηριστικό φλοιό. Είναι ταχύτατης ανάπτυξης, με καρπούς μεγάλης βιολογικής αξίας και έχει μεγάλη αντοχή σε οποιεσδήποτε συνθήκες, ατμοσφαιρικές, εδαφικές ή καιρικές. Η συκιά (επιστημονικό όνομα: Συκή η καρική & Συκή η κοινή) είναι δέντρο πολύ κοινό στις Μεσογειακές χώρες και από την αγριοσυκιά, παράχθηκαν και όλες οι γνωστές υπάρχουσες ποικιλίες. Ευδοκιμεί σε περιοχές με θερμό και δροσερό κλίμα και σε υψόμετρα μέχρι 1700μ. Το δέντρο της συκιάς μπορεί να ευδοκιμήσει σε αρκετά είδη εδαφών χωρίς μεγάλες και ιδιαίτερες απαιτήσεις ενώ αντέχει στην ξηρασία (χωρίς καθόλου νερό), στην οποία αντιδρά με το πλούσιο και ισχυρό ριζικό της σύστημα που δημιουργεί. Παράλληλα ως δέντρο έχει μικρές καλλιεργητικές απαιτήσεις. Οι καρποί της, είναι τα γνωστά σε όλους μας σύκα και τρώγονται νωπά ή αποξηραμένα. Οι πιο γνωστές ποικιλίες είναι τα Βασιλικά Μαρκοπούλου, Βασιλικά Ασπρα (Κύμης), Σύκα μεγάλα Μαύρα και Μίσσιον.
ΣΥΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΚΥΜΗΣ ΑΣΠΡΑ
Ποικιλία με καρπό μετρίου-μεγάλου μεγέθους και σχήματος στρογγυλό. Το χρώμα του φλοιού τους είναι λευκό-πρασινωπό και της σάρκας τους κοκκινωπό. Ο καρπός τους είναι νόστιμος, αρωματικός, με λεπτή φλούδα ενώ η γεύση του είναι γλυκιά. Το δέντρο της ποικιλίας αυτής παρουσιάζει πολύ καλή παραγωγικότητα και μεγάλη αντοχή στο σκάσιμο. Οι καρποί της χρησιμοποιούνται για νωπή κατανάλωση, ζαχαροπλαστική και είναι κατάλληλοι για αποξήρανση. Η ποικιλία Σύκα Κύμης (άσπρα) ξεκινά να ωριμάζει το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.
ΣΥΚΑ ΜΑΥΡΑ ΜΕΓΑΛΑ
Ποικιλία με καρπό μεγάλου μεγέθους και σχήματος στρογγυλό, ελαφρώς μακρουλό. Το χρώμα του φλοιού τους είναι σκούρο μελανό (μαύρο) και της σάρκας τους κοκκινωπό. Ο καρπός τους είναι νόστιμος, αρωματικός, με μικρό κοτσάνι ενώ η γεύση του είναι πολύ γλυκιά. Το δέντρο της ποικιλίας αυτής παρουσιάζει καλή παραγωγικότητα και μεγάλη αντοχή στο σκάσιμο. Οι καρποί της χρησιμοποιούνται για νωπή κατανάλωση, ζαχαροπλαστική και είναι κατάλληλοι για αποξήρανση. Η ποικιλία Σύκα Μαύρα ξεκινά να ωριμάζει το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.
ΣΥΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΜΑΥΡΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Ανήκει στις πολύ καλές μαύρες, μονόφορες ποικιλίες με μεγάλα, μακρουλά, πολύ γλυκά και κόκκινης σάρκας σύκα. Ο φλοιός έχει ραβδώσεις στην επιδερμίδα και επιπόλαιες σχισμές όταν ωριμάσουν τα σύκα και είναι για νωπή κατανάλωση. Η ποικιλία Βασιλικά μαύρα Μαρκοπούλου ωριμάζει τα σύκα της σταδιακά, από τέλη Ιουλίου ως αρχές Σεπτέμβρη αλλά η συγκομιδή τη επεκτείνεται και ως τον Οκτώμβριο.
Διατίθενται επίσης φυτά μονοετή, τριών και τεσσάρων ετών μεγάλα, ετοίμα για καρποφορία και κάθε χειμώνα φυτά γυμνόριζα για μεγάλες παραγγελείες και όπια ποικιλία χρειάζεσται.

Τιμή
ΜΜ Ποσότητα Τιμη/ΜΜ
Τεμάχιο1 14,00 €
Διαθέσιμες Παραλλαγές
Χαρακτηριστικό Παραλλαγή
Ποικιλία Βασιλικά Μαύρα Μαρκοπούλου (Χωρίς επιπλέον χρέωση)
Βασιλικά Ασπρα Κύμης (Χωρίς επιπλέον χρέωση)
Μαύρα μεγάλα (Χωρίς επιπλέον χρέωση)
Θυγατρικά Προϊόντα
ΚωδικόςΠροϊόνΤιμή/ΜΜ
000244Συκιά Δέντρο - Σύκα Βασιλικά - Ficus carica 14,00 € / Τεμάχιο
001905Συκιά δέντρο - σακούλα - 1 έτους 10,00 € / Τεμάχιο
001903Συκιά δέντρο - Γλ. 10 lt - 3 ετών 30,00 € / Τεμάχιο
001902Συκιά δέντρο - Γλ. 12 lt - 4 ετών 45,00 € / Τεμάχιο