ΜΕΓΓΟΥΛΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΣΘΜΟΥ, ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ,
ΤΚ 203 00, ΕΛΛΑΔΑ
ΤΗΛ : (+30)2741048611, (+30)2741049302
FΑΧ : (+30)2741048621
www.geoponiko-parko.gr

Ιπποφαές θάμνος φυτό - Hippophae rhamnoides Εκτύπωση
ΙΠΠΟΦΑΕΣ ΦΥΤΟ ΤΙΜΗ - ΘΑΜΝΟΣ ΙΠΠΟΦΑΕΣ - ΙΠΠΟΦΑΕΣ ΔΕΝΤΡΙΛΙΟ ΑΓΟΡΑ - ΘΑΜΝΟΙ ΚΑΡΠΟΦΟΡΟΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ - HIPPOPHAE RHAMNOIDES - SUPERFOODS - ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΣΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κωδικός προϊόντος 000400
Υψος φυτού 0,50-0,70 m
Μέγεθος γλάστρας 3 lt
Ηλικία φυτού 2 ετών

 Φυτό φαρμακευτικό, γνωστό λόγω της χρησιμοποίησής του από το στρατό του Μ. Αλεξάνδρου, μεγάλης διατροφικής αξίας, με ισχυρή αντιοξειδωτική, αντιμικροβιακή, αναλγητική και επουλωτική δράση. Έχει φύλλα λεπτά, σταχτοπράσινα, καρπούς στρογγυλούς, πορτοκαλί χρώματος και τελικό ύψος 4m. Είναι κατάλληλο για παραθαλάσσιες φυτεύσεις και έχει μεγάλη αντοχή στο ψύχος και στην ξηρασία. Χρησιμοποιείται στα επικλινή εδάφη και στις πυρόπληκτες περιοχές, ενάντια στην διάβρωση του χώματος. Το ιπποφαές ωστόσο αποτελεί δημοφιλή επιλογή ως καλλωπιστικός θάμνος για την κηποτεχνία, καθώς και για τη δημιουργία προστατευτικών ψηλών φρακτών και αξιοποιείται λόγω του πλούσιου και δυνατού ριζικού συστήματός του για προστασία από τον αέρα και για τη σταθεροποίηση του εδάφους σε όχθες ποταμών και σε απότομες πλαγιές. Έχει ιδιαίτερη αξία για τα ψυχρότερα κλίματα, λόγω των κηποτεχνικών του ιδιοτήτων, καθώς οι ζωηρόχρωμες συστάδες των καρπών του διατηρούνται πάνω στο φυτό κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Τέλος τα κλαδιά του μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους ανθοκόμους ως διακοσμητικά στοιχεία.
Είναι φυτό δίικο (θελει αρσενικό και θηλυκό) στη φύτευση για να δίνει καρπούς μόνο το θηλυκό.Το αρσενικό παράγει καφέ άνθη, τα οποία παράγουν γύρη και η γονιμοποίηση γίνεται με τη βοήθεια του αέρα. Τα θηλυκά φυτά παράγουν πορτοκαλοκίτρινους σαρκώδεις καρπούς με διάμετρο 6-9 mm, μαλακούς, χυμώδεις και πλούσιους σε έλαια. Σε συστηματικές καλλιέργειες, φυτεύονται περίπου 165 φυτά ανά στρέμμα, σε αναλογία 9 θηλυκών προς 1 αρσενικό (απόσταση φυτών 2m - απόσταση γραμμών 3m). Για ερασιτεχνικές φυτευσεις θελουμε 1 αρσενικό για 5 θηλυκά φυτά.
Η τιμή κάθε φυτού (αρσενικό ή θηλυκό) είναι 12 ΕΥΡΩ για ερασιτέχνες, και η τίμη για παραγώγους και πολλά τεμάχια ορίζεται κατόπιν συννενόησης ή όπως φαίνεται στην κλιμάκωση τιμής. Καταλληλότερη εποχή φύτευσης από Νοέμβριο έως Μάρτιο.

Κλιμάκωση τιμής ανά ποσότητα
ΜΜ Ποσότητα Τιμη/ΜΜ
Τεμάχιο1 έως 912,00 €
10 έως 3011,00 €
31 και άνω 10,00 €