ΜΕΓΓΟΥΛΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΣΘΜΟΥ, ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ,
ΤΚ 203 00, ΕΛΛΑΔΑ
ΤΗΛ : (+30)2741048611, (+30)2741049302
FΑΧ : (+30)2741048621
www.geoponiko-parko.gr

Διατομική Γη 200 gr - Βιολογικό εντομοκτόνο παρασιτοκτόνο Εκτύπωση
ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΔΙΑΤΟΜΙΚΗ ΓΗ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΒΙΟΚΤΟΝΟ - ΦΥΣΙΚΟ ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΟ ΟΡΥΚΤΟ - ΔΙΑΤΟΜΙΤΗΣ ΟΡΥΚΤΟ - ΣΚΟΝΗ ΔΙΑΤΟΝΙΚΗΣ ΓΗΣ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΟ ΠΑΡΑΣΙΤΟΚΤΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΛΙΓΚΡΕΣ ΠΡΟΝΥΜΦΕΣ ΛΕΠΙΔΌΠΤΕΡΩΝ - ΓΗ ΔΙΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΜΥΡΜΥΓΚΙΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ - ΔΙΑΤΟΜΙΚΗ ΓΗ ΓΙΑ ΨΥΛΛΟΥΣ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΚΟΝΗ ΕΠΙΠΑΣΗΣ ΒΑΔΙΣΤΙΚΩΝ ΕΝΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ - BIO PESTICIDE
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κωδικός προϊόντος 006626
Βάρος 150,00 g
Συσκευασία Αλατιέρα 200 gr

Η γη διατόμων ή διατομική γη ή διατομίτης, είναι ένα φυσικό ορυκτό φυτικής προέλευσης (οικολογικό παρασιτοκτόνο), 100% φυσικό - ορυκτό προιόν, σε μορφή λεπτής σκόνης (σαν ταλκ), χρώματος λευκού. Εάν τη δούμε στο μικροσκόπιο, οι κόκκοι της είναι τόσο αιχμηροί, που θυμίζουν μικρά σπασμένα γυαλιά.
Ο τρόπος δράσης της είναι μηχανικός, αφού προσκολλάται εύκολα στα σώματα όλων των βαδιστικών εντόμων καθώς περπατούν και σχίζει το κηρώδες επίστρωμα τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αφυδατώνονται τα έντομα και τελικά να πεθαίνουν μετά από μερικές μέρες. Σημαντικό πλεονέκτημα της είναι ότι τα έντομα δεν μπορούν να αποκτήσουν ανοσία, δεδομένου ότι δεν περιέχει χημικά.
Χρησιμοποιείται για μυρμήγκια όλων των μεγεθών, κάμπιες λεπιδοπτέρων, προνύμφες κολεοπτέρων, φυλλοκόπτες, φυλλοδέτες, ψύλλους, ψείρες, κοριούς, ακάρεα, τσιμπούρια, κατσαρίδες (μικρές, μεγάλες), σαλιγκάρια, γυμνοσάλιαγκες, αράχνες, τερμίτες, λέπισμα, σαρανταποδαρούσες, μύγες, ψαλίδες, αφίδες, θρίπες, ψύλλες, υπονομευτές και πολλά άλλα έντομα, χωρίς όμως να σκοτώνει τους ωφέλιμους γαιοσκώληκες.
Είναι κατάλληλη και ασφαλής για χρήση σε κατοικίες, αποθήκες, καλλιέργειες, καλλωπιστικά φυτά ακόμη και σε λαχανόκηπους ή επάνω στα κατοικίδια ζώα. Η γη διατόμων των γλυκών υδάτων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε φυτά σε δοχεία (κυρίως σε bonsai) και ως εντομοκτόνο στην αποθήκευση σιτηρών και ζωοτροφών.
Οδηγίες χρήσης:
α) Εφαρμόζεται με επίπαση (σκόνισμα) πάνω και γύρω από λαχανικά και καλλωπιστικά φυτά, καλύπτοντας τους βλαστούς και τα φύλλα. Ειδικά για τα μυρμήγκια, απλώνεται επίσης μέσα και γύρω από τη φωλιά. Η διαδικασία είναι καλύτερα να γίνεται τη νύχτα για να μην βλάψουμε τα ωφέλιμα έντομα. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία όποτε κριθεί απαραίτητο. Δεν υπάρχει χρονική περίοδος ασφαλείας για την κατανάλωση των καρπών, των φύλλων και των φρούτων, αλλά χρειάζονται μόνο πλύσιμο πριν την κατανάλωση.
β) Εφαρμόζεται επάνω στο τρίχωμα του κατοικίδιου ζώου (σκύλου, γάτας) και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στο κρεβάτι του ζώου για να σκοτώσει τους ψύλλους και να αποτρέψει νέους να βρουν καταφύγιο πάλι εκεί. Για να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά για την θεραπεία ψύλλων, η διατομική γη πρέπει να είναι στεγνή.
γ) Για κατοικίες και εξοχικά απλώνουμε τη διατομική γη σε περιοχές που έχουμε δει τα βαδιστικά έντομα να περνάνε (κάτω από οικιακές συσκευές, κοντά σε κάδους απορριμμάτων, υπονόμους, αποχετεύσεις, παράθυρα, πόρτες, πρεβάζια, κ.λ.π.). Η εξόντωση των εντόμων γίνεται σταδιακά μετά την αφυδάτωσή τους, αφου περάσουν πάνω από τη διατομική γη.
Προσοχή: Όταν εισπνέεται, η σκόνη μπορεί να προκαλέσει κάποια αναπνευστικά προβλήματα και ερεθισμό των πνευμόνων, έτσι προτείνεται η χρήση προστατευτικής μάσκας τόσο για τα ζώα όσο και για τους ανθρώπους, κατά τη διάρκεια της εφαρμογής . Διατίθεται σε πέντε συσκευασίες και σε τιμές που αναφέρονται παρακάτω. 

Τιμή
ΜΜ Ποσότητα Τιμη/ΜΜ
Τεμάχιο1 8,50 €
Θυγατρικά Προϊόντα
ΚωδικόςΠροϊόνΤιμή/ΜΜ
006626Διατομική Γη 200 gr - Βιολογικό εντομοκτόνο παρασιτοκτόνο 8,50 € / Τεμάχιο
006632Διατομική Γη - Γη Διατόμων - Βιολογικό εντομοκτόνο παρασιτοκτόνο - 500 gr 10,00 € / Τεμάχιο
006633Διατομική Γη - Γη Διατόμων - Βιολογικό εντομοκτόνο παρασιτοκτόνο - 1 kgr 15,00 € / Τεμάχιο
006702Διατομική Γη - Γη Διατόμων - Βιολογικό εντομοκτόνο παρασιτοκτόνο - 2 Κgr 20,00 € / Τεμάχιο