ΜΕΓΓΟΥΛΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΣΘΜΟΥ, ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ,
ΤΚ 203 00, ΕΛΛΑΔΑ
ΤΗΛ : (+30)2741048611, (+30)2741049302
FΑΧ : (+30)2741048621
www.geoponiko-parko.gr

Βόρακας για ελιές - Λίπασμα N - BOR με Βόριο 10% - 25 kgr Εκτύπωση
ΒΟΡΑΚΑΣ ΛΙΠΑΣΜΑ ΤΙΜΗ - ΛΙΠΑΣΜΑ ΜΕ ΒΟΡΙΟ 10% N-BOR ΓΙΑ ΕΛΙΕΣ - ΒΟΡΑΚΑΣ ΥΔΑΤΟΔΙΑΛΥΤΟΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΟΣ - ΛΙΠΑΣΜΑ ΜΕ ΑΖΩΤΟ ΚΑΙ ΒΟΡΙΟ - ΛΙΠΑΣΜΑ ΒΟΡΙΟΥ 10% ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΕΣΙΜΟ ΕΛΙΑΣ - ΑΖΩΤΟΥΧΟ ΛΙΠΑΣΜΑ ΜΕ ΒΟΡΑΚΑ ΓΙΑ ΚΑΡΠΟΔΕΣΗ ΕΛΙΑΣ - ΕΜΠΟΡΙΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κωδικός προϊόντος 006810
Βάρος 25,00 kg
Συσκευασία Σάκος 25 kgr

Ειδικό λίπασμα βόρακας σε πολύ καλή τιμή για ελιές που περιλαμβάνει άζωτο και βόριο 10% σε μορφή ζάχαρης. Είναι πλήρως υδατοδιαλυτό κρυσταλλικό και βοηθάει στη ανάπτυξη και στην μεγαλύτερη καρπόδεση των ελαιόδεντρων. Λόγω της περιεκτηκότητας του αζώτου, τα ελαιόδεντρα έχουν την δυνατότητα να προσλαμβάνουν το λίπασμα για μεγάλο διάστημα. Εφαρμόζεται στο τέλος του χειμώνα με αρχές της άνοιξης μετά το κλάδεμα της ελιάς σε ποσότητα 300 γρ/δέντρο για μεγάλες ελιές (ένα σακί των 25 κιλών για 70-80 δέντρα). Για μικρότερα δέντρα η ποσότητα είναι 100 γρ ανά δέντρο (γενική δόση 10 γρ βόρακα ανά έτος ηλικίας δέντρου). Θα ήταν χρήσιμο να γίνει και ένα πότισμα μετά την εφαρμογή του λιπάσματος. Σε ξηρικές ελιές εφαρμόζεται τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο για να εκμεταλευτούμε τις βροχές του Χειμώνα στην ίδια ποσότητα. Μπορεί να συνδιαστεί και με άλλα σύνθετα κοκκώδη λιπάσματα ελιάς όταν χρειαζόμαστε εξτρά βόριο.
Ολοι γνωρίζουμε ότι η λίπανση της ελιάς πρέπει να περιέχει και βόριο γιατί η επιτυχία της λίπανση κρύβεται στις λεπτομέρειες. Ετσι εκτός από τα βασικά θρεπτικά στοιχεία (άζωτο, φώσφορο και κάλιο) σημαντικό ρόλο στην ελιά διαδραματίζουν και τα ιχνοστοιχεία όπως βόριο, μαγνήσιο, ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος. Το βόριο είναι ένα κρίσιμο ιχνοστοιχείο το οποίο συντελεί σημαντικά στα στάδια της άνθησης, καρπόδεσης και γενικά στη συνολική παραγωγή της ελιάς. Έλλειψη βορίου μπορεί να παρατηρηθεί τόσο σε μικρά-νεαρά όσο και σε αιωνόβια ελαιόδεντρα κι εμφανίζεται με κίτρινες αποχρώσεις στα φύλλα, και μικροξηράνσεις στα κορυφαία φύλλα. Εάν έχουμε μεγάλη έλλειψη από το στοιχείο αυτό μπορεί να δημιουργηθεί ξήρανση μικρών ή και μεγαλύτερων κλάδων και να οδηγήσει σε πλήρη ακαρπία.
Για την αντιμετώπιση λοιπόν της τροφοπενίας βορίου, συνίσταται να προστίθεται βόριο είτε σαν ξεχωριστή λίπανση με μορφή βόρακα (100-300 γρ. ανά δέντρο κάθε 2 χρόνια), είτε ως συστατικό βασικής λίπανσης στα μεικτά-σύνθετα λιπάσματα με περιεκτικότητα του λιπάσματος σε βόριο περίπου 0,2-0,3%. Επίσης, για ταχύτερη απορρόφηση του βορίου, μπορεί να γίνουν δύο διαφυλλικοί ψεκασμοί με βόρακα υδατοδιαλυτό κατά την περίοδο της άνθησης και της καρπόδεσης της ελιας καθώς είναι το πιο κρίσιμα στάδια κατανάλωσης βορίου.
Η εταιρεία μας δίνει ειδικές τιμές για αγρότες και παραγωγούς όταν παραγγείλουν μεγάλες ποσότητες (πάνω από ένα τόνο). Επίσης διαθέτουμε όλα τα είδη λιπασμάτων για την ελιά και άλλα είδη λιπασμάτων που μπορεί να μην αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας.

Τιμή
ΜΜ Ποσότητα Τιμη/ΜΜ
Σακί1 43,00 €