ΜΕΓΓΟΥΛΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΣΘΜΟΥ, ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ,
ΤΚ 203 00, ΕΛΛΑΔΑ
ΤΗΛ : (+30)2741048611, (+30)2741049302
FΑΧ : (+30)2741048621
www.geoponiko-parko.gr

SURROUND WP 2 kgr καολίνης - ΒΙΟ εντομοκτόνο Εκτύπωση
ΚΑΟΛΙΝΗΣ ΟΡΥΚΤΟ - ΦΥΣΙΚΟΣ ΚΑΟΛΙΝΗΣ ΣΕ ΣΚΟΝΗ ΓΙΑ ΨΕΚΑΣΜΑ - SURROUND WP CROP PROTECTANT - ΚΑΟΛΙΝΗ - ΚΑΟΛΙΝΙΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΟ - ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΔΑΦΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΟ - ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΚΟ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ - ΨΥΛΛΑ ΤΗΣ ΑΧΛΑΔΙΑΣ - ΒΡΩΜΟΥΣΑ ΤΟΥ ΓΚΟΤΖΙ ΜΠΕΡΙ - ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΚΆΡΕΑ ΕΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΘΕΡΜΙΚΟ ΣΤΡΕΣ - ΚΑΟΛΙΝΙΤΗΣ ΦΥΣΙΚΟ ΟΡΥΚΤΟ - ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΟΛΙΝΗ
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κωδικός προϊόντος 006817
Βάρος 1,00 kg
Συσκευασία ΣΑΚΟΣ 2 ΚΙΛΩΝ

Ο καολίνης είναι ένα αργιλοπυριτικό ορυκτό και συναντάται στη φύση, συνήθως σε χρώμα λευκό ή υπόλευκο . Ο καολίνης ή καολίνη έχει χημικό τύπο Al2Si2O5(OH)4. Φημολογείται ότι για αρκετά χρόνια ο καολίνης ήταν το μυστικό συστατικό που χρησιμοποιούσαν οι κινέζοι σε πολλές εφαρμογές και στην κινέζικη διάλεκτο (κάο-λιν) σημαίνει ψηλό βουνό. Ο καολίνης εκτός από τις συνήθεις εφαρμογές του, έχει μεγάλη αποτελεσματικότητα στην προστασία και στην καταπολέμηση τού Δάκου τής ελιάς και τής Ψύλλας τής αχλαδιάς. Σε πολλά μέρη της Ελλάδας όπου υπάρχουν ελαιώνες, η καταπολέμηση του δάκου και άλλων ζωικών εχθρών γίνεται με ψεκασμό καολίνη. Ο καολίνης σε σκόνη, είναι υψηλής καθαρότητας φυσικό ορυκτό, το οποίο δημιουργεί ένα πολύ λεπτό στρώμα προστασίας πάνω στα φυτά και δέντρα, όταν ψεκαστεί.
ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΟΛΙΝΗ ΕΙΝΑΙ TA ΕΞΗΣ:
1. Εχει εντομοαπωθητική δράση, και ακαρεοαπωθητική.
2. Καθιστά δυσχερή τη διατροφή και την ωοθεσία πάνω στους καρπούς, των εντόμων-εχθρών μετά τον ψεκασμό.
3. Προστατεύει την καλλιέργεια από ηλιακά εγκαύματα και θερμικές καταπονήσεις (θερμικό στρές).
4. Εμποδίζει την φυλλόπτωση και την καρπόπτωση από τις προσβολές.
5. Βελτιώνει αρκετά το χρώμα των καρπών.
6. Μπορεί να συνδυαστεί και με άλλα σκευάσματα (π.χ. χαλκό, διαφυλλικά λιπάσματα κλπ).
7.Είναι ένα υλικό φυσικό, χωρίς τοξικότητα για το άνθρωπο, που δρά μηχανικά.
8. Έχει εύκολη εφαρμογή με ψεκασμό και δεν αφήνει υπολείμματα στο βυτίο ψεκασμού ή στον ψεκαστήρα προπίεσης, λόγω της μικρής του κοκκομετρίας.
Η αναλογία για ψεκασμό του δάκου και της ψύλλας, είναι 3 kgr σκόνης καολίνη ανά 100 lt νερό και κατά την εφαρμογή πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα προφύλαξης (γάντια, φόρμα, μάσκα ψεκασμού). Οι ψεκασμοί συνιστάται να επαναλαμβάνονται ανά 10–14 μέρες, με άριστη κάλυψη του δέντρου και σχολαστική ανάδευση του ψεκαστικού διαλύματος πριν την εφαρμογή.
Για την αντιμετώπιση της ψύλλας της αχλαδιάς,  παρακολουθείται ο πληθυσμός της, ώστε η επέμβαση με καολίνη να γίνεται μόνο όταν χρειάζεται και μάλιστα πριν την Ανοιξιάτικη ωοτοκία και πριν την άνθιση. Η πρώτη επέμβαση συνήθως πραγματοποιείται στο τέλος του Χειμώνα και η δεύτερη με την πτώση των πετάλων.
Επίσης ο καολίνης έχει δώσει πολύ καλα αποτελέσματα σε βιολογικές καλλιέργιες για την αντιμετώπιση της βρωμούσας που χτυπά το γκότζι μπέρι. Χρειάζονται τουλάχιστον 2 ψεκασμοί, ένας στην ανθοφορία και ένας μετά το δέσιμο των πρώτων καρπών. Οι ψεκάσμοι μπορούν να επαναληφθούν εάν το πρόβλημα είναι έντονο.
Περισσότερες πληροφορίες για τον καολίνη, μπορείτε να διαβάσετε στα ΝΕΑ μας, στο αντίστοιχο άρθρο

Τιμή
ΜΜ Ποσότητα Τιμη/ΜΜ
Τεμάχιο1 20,00 €
Θυγατρικά Προϊόντα
ΚωδικόςΠροϊόνΤιμή/ΜΜ
006817SURROUND WP 2 kgr καολίνης - ΒΙΟ εντομοκτόνο 20,00 € / Τεμάχιο
006818Φυσικός Καολίνης σκόνη - Βιολογικό εντομοκτόνο - 12,5 kgr 55,00 € / Τεμάχιο
007305Φυσικός Καολίνης σκόνη - CAOLINO FERTENIA - 5 kgr 28,00 € / Τεμάχιο