ΜΕΓΓΟΥΛΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΣΘΜΟΥ, ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ,
ΤΚ 203 00, ΕΛΛΑΔΑ
ΤΗΛ : (+30)2741048611, (+30)2741049302
FΑΧ : (+30)2741048621
www.geoponiko-parko.gr

Φοίνικας δακτυλίφερα - Χουρμαδιά Εκτύπωση
PHOENIX DACTYLIFERA - ΧΟΥΡΜΑΔΙΑ - ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΔΑΚΤΥΛΙΦΕΡΑ - ΦΟΙΝΙΞ ΝΤΑΚΤΥΛΙΦΕΡΑ - ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΦΟΙΝΙΚΑ - Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κωδικός προϊόντος 006989
Υψος φυτού 1.50 m
Μέγεθος γλάστρας 50 λιτρα
Υψος κορμού 0,15 μετρα

Η χουρμαδιά είναι ένας ψηλός λεπτός φοίνικας με καταγωγή από τη βόρειο Αφρική και την Αραβία. Έχει όρθια, τοξοειδή, γαλαζοπράσινα φύλλα με πλατύ, αγκαθωτό μίσχο, τα οποία πάνω στο δυνατό κορμό της στηρίζονται και λυγίζουν απαλά, παίρνοντας τη μορφή γιγάντιων ασημοπράσινων φτερών. Η Χουρμαδιά είναι όμοια με το φοίνικα Canariensis, αλλά με πιο αραιοφυή βλάστηση και πιο λεπτό κορμό. Καλλιεργείται σαν διακοσμητικό αλλά και σαν καρποφόρο δεντρο, για τα ελκυστικά τσαμπιά από μεγάλους γλυκύταταους καρπούς (χουρμάδες), με την παχιά στρώση από φρουτώδη χυμό και το χρυσόκίτρινο ή καφέ χρώμα τους.
Το τελικό ύψος της χουρμαδιάς είναι μεγάλο. Ξεκινώντας από τα 5 μέτρα ψηλά μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 24 μέτρα πάνω από το έδαφος. Το μήκος των φύλλων της, επίσης μεγάλο αλλά συγκριτικά μικρότερο με άλλους φοίνικες και γίνονται από 6 έως 12 μέτρα. Τα τοξωτά γκριζοπράσινα φύλλα της, έχουν υφή κηρώδη και αποτελούνται από πολλα (περίπου 150) μικρότερα, σκληρά και μυτερά φυλλαράκια που μοιάζουν με βελόνες. Την άνοιξη, τόσο τα θηλυκά όσο και τα αρσενικά φυτά, ανθίζουν με όμορφα κρεμαστά μπουκέτα και ανοιχτά κίτρινα λουλούδια. Αργότερα το καλοκαίρι στα θηλυκά φυτά, τα άνθη θα δημιουργήσουν τους γλυκύτατους εδώδιμους καρπούς, τους γνωστούς σε όλους μας χουρμάδες.
Σαν φυτο αγαπά πολύ τον ήλιο και χρειάζεται θέσεις με πλήρη ηλιοφάνεια. Δεν έχει μεγάλες ανάγκες σε πότισμα και μπορεί να μεγαλώνει σε λίγο μόνο νερό. Αναπτύσσεται γενικά με επιτυχία σε όλους τους τύπους των εδαφών που έχουν καλή αποστράγγιση. Είναι φυτό πολύ ανθεκτικό στην ξηρασία και τις παραθαλάσσιες περιοχές, αλλά δεν αντέχει πολύ κρύο, επιβιώνοντας μέχρι τους -2°C με κάποιες σοβαρές ζημιές. Γι αυτο και καλλιεργείτε στις νότιες και νησιωτικές περιοχεςτης Ελλάδος. Δεν θέλει κλάδεμα παρά μόνο την αφαίερση των ξερών νεκρών κάτω φύλλων κατα αραιά διαστήματα. Η χουρμαδια είναι κατάλληλη για παρτέρια δρόμων, πλατείες, για παραθαλάσσιους και νησιωτικους κήπους και γενικα σε περιοχές με ηπιο χειμώνα.

Τιμή
ΜΜ Ποσότητα Τιμη/ΜΜ
Τεμάχιο1 110,00 €