ΜΕΓΓΟΥΛΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΣΘΜΟΥ, ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ,
ΤΚ 203 00, ΕΛΛΑΔΑ
ΤΗΛ : (+30)2741048611, (+30)2741049302
FΑΧ : (+30)2741048621
www.geoponiko-parko.gr

Σπόρος γκαζόν φεστούκας ριζωματώδης - TURBO RZ Εκτύπωση
ΣΠΟΡΟΣ ΦΕΣΤΟΥΚΑΣ TURBO RZ - ΦΕΣΤΟΥΚΑ ΡΙΖΩΜΑΡΩΔΗΣ - ΣΠΟΡΟΣ ΓΚΑΖΟΝ ΦΕΣΤΟΥΚΑΣ ΨΥΧΡΟΦΥΛΛΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕ ΡΙΖΩΜΑΤΑ - ΣΠΟΡΟΣ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ - FESTUCA ARUNDINACEA ΡΙΖΩΜΑΤΩΔΗΣ TURBO RZ - ΦΕΣΤΟΥΚΑ ΑΡΟΥΝΤΙΝΑΤΣΕΑ ΤΟΥΡΜΠΟ ΡΖ - LAWN SEEDS
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κωδικός προϊόντος 007114
Βάρος 1,00 kg

Νέα ποικιλία φεστούκας ριζωματώδης πολύ καλή για τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες της χώρας μας. Το ριζικό σύστημα είναι αρκετά βαθύ ώστε να εκμεταλεύεται την επιφανειακή υγρασία του εδάφους. Είναι τύπος που αναπτύσεται με πλάγια ανάπτυξη γιατι βασίζεται σε ριζώματα με ευρεία προσαρμογή σε υψηλές θερμοκρασίες και συμπαγή εδάφη. Το φύλλωμά της είναι λείο, με σκούρο πράσινο χρώμα και έχει εξαιρετική αντοχή στο πάτημα και στη συχνή χρήση. Είναι ποικιλία μεσόφυλλη με γρήγορη εγκατάσταση, αλλά αργής ανάπτυξης, ώστε να μη χρειάζεται συχνά κουρέματα. Είναι νέα βελτιωμένη ποικιλία υψηλής αντοχής στην ξηρασία και έτσι έχει εξαιρετική απόδοση το καλοκαίρι. Δημιουργεί πολύ πυκνό τάπητα, λόγω της υψηλης ικανοτητας ανάκαμψης και αναβλάστησης που έχει στις περισσότερες περιπτώσεις με τα υπόγεια ριζώματα της.
Πολύ καλή επιλογή για χλοοτάπητα σε αθλητικά γήπεδα, πάρκα golf, σχολεία, δημόσια πάρκα και κήπους γιατί έχει πολύ πυκνή κάλυψη του εδάφους όλο το χρόνο. Δεν πέφτει σε λήθαργο το χειμώνα, έχει καλή ανοχή στην αλατότητα και χαμηλές ανάγκες άρδευσης. Ιδανική ποσότητα σποράς για την Ανοιξη είναι 50 γρ/τετ.μετ. (5 κιλά σπόρου/100 τετ.μετ.) με καλύτερη εποχή σποράς είναι από τα μέσα Μαρτίου μέχρι τέλος Μαίου. Μπορεί να σπαρθεί μόνη της ή σε συνδιασμό με άλλες φεστούκες όπως η MERIDA η TOMAHAWK. Η τιμή πώλησης για συσκευασίες 1kgr είναι 8 ευρώ και για συσκευασίες 5 kgr είναι 7 ευρώ ανά κιλό.

Κλιμάκωση τιμής ανά ποσότητα
ΜΜ Ποσότητα Τιμη/ΜΜ
kg1 έως 49,00 €
5 και άνω 8,50 €