ΜΕΓΓΟΥΛΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΣΘΜΟΥ, ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ,
ΤΚ 203 00, ΕΛΛΑΔΑ
ΤΗΛ : (+30)2741048611, (+30)2741049302
FΑΧ : (+30)2741048621
www.geoponiko-parko.gr

Ετοιμο γκαζόν - Κικούγιου - Premium Kikuyu - Village Green Εκτύπωση
ΕΤΟΙΜΟΣ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ ΚΙΚΟΥΓΙΟΥ - ΓΚΑΖΟΝ ΚΙΚΟΥΓΙΟΥ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ - ΣΚΛΗΡΟ ΓΚΑΖΟΝ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ - KIKUYU - PENNISETUM CLANDESTINUM - ΓΚΑΖΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΙΤΡΙΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ - ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΒΛΑΣΤΗΣΗ - ΓΚΑΖΟΝ ΓΙΑ ΓΗΠΕΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ - ΓΚΟΛΦ - ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κωδικός προϊόντος 007277
Μήκος 1,00 m
Πλάτος 0,50 m

Ο έτοιμος χλοοταπητας Κικούγιου Village Green έχει άριστη συμπεριφορά και προσαρμογή σε όλες τις περιοχές με Μεσογειακό κλίμα, ειδικά στην Νότια Ελλάδα. Αυτή η εξαιρετική ποικιλία Pennisetum είναι τώρα διαθέσιμη και σε έτοιμο χλοοτάπητα όπου τα μοναδικά χαρακτηριστικά που παρουσιάζει θα την φέρουν ως πρώτη επιλογή όσον αφορά τους θερμόφιλους χλοοτάπητες. Οπουδήποτε χρειαζόμαστε ένα πράσινο, δυνατό και ανθεκτικό χλοοτάπητα για αθλητικά γήπεδα, δημόσιους χώρους, ακόμη και για τον κήπο μας το Κικούγιου Village Green ειναι η νέα απάντηση.
Εχει τα εξής συγκριτικά πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά:
1. Αψογη χειμερινή συμπεριφορά.
Στις περισσότερες περιοχές της Ηπειρωτικής και Νότιας Ελλάδος μπορείτε να τοποθετήσετε το Village Green καθ' όλη την διάρκεια του έτους. Είναι πιο ενεργό τον χειμώνα από όλους τους θερμόφιλους χλοοτάπητες με την μικρότερη περίοδο λήθαργου (κιτρινίζει λιγότερο χρόνο).
2. Δεν παράγει σπόρο.
Το Village Green είναι στείρο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η εξάπλωσή του να στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στους στόλωνες και τα ριζώματα και όχι στο σπόρο χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να εξελιχθεί σε ζιζάνιο όπως συμβαίνει με το κοινό Kikuyu.
3. Τέλεια προσαρμοστικότητα.
Το Village Green προσαρμόζεται χωρίς πρόβληματα στους περισσότερους τύπους εδάφους και κλιματολογικές συνθήκες. Εχει άριστη συμπεριφορά τόσο σε υψηλού προφίλ αθλητικούς χώρους, όσο και σε δημόσια πάρκα αλλά και σε ιδιωτικούς κήπους. Μπορεί να κουρεύεται σε χαμηλό ύψος για γήπεδα γκολφ και για γήπεδα ποδοσφαίρου ή ψηλότερα για δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους. Το κούρεμα θα πρέπει να γίνεται κάθε 6-8 μέρες για να αποφύγουμε την δημιουργεία θατς (thatch). Δεν αντέχει σε πολυ σκιερά σημεία αλλά αναπτύσεται σχετικά καλά κάτω από δέντρα.
4. Φιλικό προς το περιβάλλον.
Το Κικούγιου Village Green απαιτεί 40% λιγότερο νερό από ότι οι ψυχρόφιλοι χλοοτάπητες (φεστούκες). Μπορεί να ποτίζεται κάθε 2-3 μέρες με λιγότερο νερό από ότι τα υπόλοιπα γκαζον και έχει σχετικά καλή αντοχή στην αλατότητα. Εξαιτίας του δυνατού ριζικού συστήματος απαιτεί επίσης λιγότερο λίπασμα για να διατηρήσει το χρώμα του (έντονο πράσινο), σε σύγκριση με άλλους θερμόφιλους χλοοτάπητες (λίπανση 3-4 φορές το χρόνο). Το Village Green παράγει ένα συμπαγές και πυκνό χλοοτάπητα, ο οποίος όχι μόνο εξασφαλίζει μια ασφαλή επιφάνεια για άθληση και παιχνίδι αλλά περιορίζει δραστικά και την ανάπτυξη των ζιζάνιων το χειμώνα με αποτέλεσμα να μειώνεται και η ανάγκη για την χρήση ζιζανιοκτόνων.
5. Άριστη αντοχή στη χρήση και ανάκαμψη (αναβλάστηση)
Ο γρήγορος ρυθμός ανάπτυξης, το πλούσιο ριζικό σύστημα και η συμπαγής επιφάνεια του δίνουν τη δυνατότητα να παρουσιάζει άριστη συμπεριφορά στη φθορά και την έντονη χρήση με αποτέλεσμα να ανακάμπτει γρήγορα.
Το Κικούγιου Village Green μπορεί να χρεισιμοποιειθεί άνετα σε γήπεδα ποδοσφαίρου, γήπεδα γκόλφ, αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους (ιδιωτικοί κήποι) γιατί:
α) Είναι ανθεκτικό σε μεγάλη χρήση και καταπόνηση,
β) Εχει γρήγορη ανάκαμψη και αποκατάσταση απο την φθορά,
γ) Παραμένει ενεργό και τον χειμώνα,
δ) Εχει εξαιρετική παρουσίαση και χρώμα,
ε) Δημιουργει ασφαλή επιφάνεια άθλησης,
ζ) Ανέχεται όλα τα είδη κουρέματος,
η) Εχει χαμήλες απαιτήσεις σε νερό και χημικά και
θ) Μπορεί να κουρεύεται τόσο χαμηλά όσο η αγριάδα.
Η τιμή του τετραγωνικού μέτρου εξαρτάται από την ποσότητα όπως φαίνεται στην κλιμάκωση τιμής και μπορεί να γίνει αποστολή έτοιμου γκαζόν κικούγιου σε όλη την Ελλάδα.

Κλιμάκωση τιμής ανά ποσότητα
ΜΜ Ποσότητα Τιμη/ΜΜ
1 έως 9913,00 €
100 έως 20012,00 €
201 και άνω 11,00 €