ΜΕΓΓΟΥΛΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΣΘΜΟΥ, ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ,
ΤΚ 203 00, ΕΛΛΑΔΑ
ΤΗΛ : (+30)2741048611, (+30)2741049302
FΑΧ : (+30)2741048621
www.geoponiko-parko.gr

Μυκόριζα ενεργοποιητής για νέες φυτεύσεις - MICOSAT-F OLIVO-VITE Εκτύπωση
ΜΥΚΟΡΡΙΖΑ MICOSAT-F OLIVO VITE - ΜΥΚΟΡΙΖΑ ΓΙΑ ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΙ - ΚΟΚΚΩΔΕΣ ΜΥΚΟΡΙΖΑΣ ΜΕ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΑΓΟΡΑ - ΜΥΚΟΡΙΖΑ ΓΙΑ ΦΥΤΕΥΣΗ ΝΕΑΣ ΚΑΛΛΙΈΡΓΕΙΑΣ ΕΛΙΑΣ - ΜΥΚΟΡΡΙΖΑ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΡΙΖΩΝ ΣΕ ΝΕΕΣ ΦΥΤΕΥΣΕΙΣ - ΜΙΚΟΡΙΖΑ ΤΙΜΗ - ΜΙΚΟΡΡΙΖΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΡΙΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΕΡΟΥ - ΜΕΙΩΣΗ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ - ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΜΥΚΗΤΕΣ ΕΔΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΝΗΜΑΤΩΔΕΙΣ
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κωδικός προϊόντος 007423
Βάρος 10,00 kg
Συσκευασία ΚΟΥΤΙ ΤΩΝ 10 ΚΙΛΩΝ

Κοκκώδες σκέυασμα για εμπλουτισμό του εδάφους με ωφέλιμους μικροοργανισμούς (μύκητες) κατά την φύτευση των φυτών, που βοηθούν στην γρήγορη και υγιή ανάπτυξη τους ειδικά σε ελιά και αμπέλι στα πρωτά χρόνια της καλλιέργειας.Το Micosat-F Olivo χρησιμοποιείται επίσης στην εγκατασταση καρποφόρων δένδρων, κηπευτικών και καλλωπιστικών φυτών,υπαιθριων και θερμοκηπίου και ειδικά για Ελαιόδεντρα. Κατάλληλο και για τη Βιολογική Γεωργία (GU αριθ 62 / 16-3-2010).
Η εφαρμογή της μυκόρριζας έχει πολλά ευεργετικά αποτελέσματα, όπως αύξηση του όγκου των ριζών, αποτροπή της εγκατάστασης παθογόνων μυκήτων ή νηματωδών και βελτίωσης της ικανότητας των ριζών να απορροφούν νερό και ωφέλιμα στοιχεία από το έδαφος (μείωση λιπάσματος). Σαν αποτέλεσμα έχουμε πρώιμη άνθιση και παραγωγή, αύξηση του όγκου της ανθοφορίας και της καρποφορίας και βελτίωση της αντοχής των φυτών σε συνθήκες λειψυδρίας. Με την μεγάλη αύξηση του ριζικού συστήματος επιτυγχάνουμε καλύτερη απορρόφηση της διαθέσιμης υγρασίας, με αποτέλεσμα τη δραστική μείωση των ποτισμάτων, ώστε τα φυτά να αναπτύσσονται καλά και σε αντίξοες ξηροθερμικές συνθήκες. Η ευεργετική επίδραση της μυκορρίζας MICOSAT OLIVO-VITE  οφείλεται στην καλύτερη απορρόφηση θρεπτικών στοιχείων με μικρή κινητικότητα στο έδαφος, όπως είναι ο φωσφόρος, ο ψευδάργυρος και ο χαλκός αλλά και εν μέρει το άζωτο, με αποτέλεσμα να γίνεται οικονομία έως και 40% στην χρήση λιπασμάτων. Δημιουργεί επίσης ωφέλιμη μικροχλωρίδα στη ριζόσφαιρα η οποία εμποδίζει την εγκατάσταση των παθογόνων μικροοργανισμών και προλαμβάνει την εμφάνιση σαπίλας και όγκων.
Χρησιμοποιείται και εφαρμόζεται αποκλειστικά σε νέες φυτεύσεις ελιάς και αμπελιού (και άλλων δέντρων) κατα την διάρκεια του φυτέματος προσθέτοντας 5-10 gr μυκόριζας γύρω απο την ρίζα κάθε φυτού. Στο αμπέλι προσθέτουμε 5 γρ. ανά πρέμνο ενώ σε κάθε μονοετή ρίζα ελιάς 10 γρ. μυκόριζας. Μετά το φύτεμα ακολουθεί ένα καλό πότισμα για την εγκατάσταση της μυκόριζας. Οι κόκκοι του Micosat-F Olivo θα πρέπει να εγκατασταθουν στον πάτο του λάκου φύτευσης, ή να αναμιχθουν με τη χώμα που περιβάλλει τις ρίζες του δένδρου, προκειμένου αυτό να έρθει σε επαφή με τους ευεργετικούς μικροοργανισμούς
Επίσης η κοκκώδης μυκόριζα MICOSAT-F OLIVO-VITE  μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε φυτά γλάστρας, καλλωπιστικούς θάμνους και κυπαρισσοειδή (λέιλαντ) στο  χώμα σε αναλογία 5 γρ ανα φυτό με τα ίδια ευεργητικά αποτελέσματα. Μετά την εφαρμογή ποτίζουμε καλά και μετα φροντίζουμε να μειώνουμε για 2-3 μέρες το πότισμα, ώστε να μην ξεπλυθεί η μυκόριζα από το ριζικό σύστημα. 
Είναι διαθέσιμη σε συσκευασία κουτί των 10 κιλών με τιμή 320 ευρώ, αλλά μπορεί να διατεθει και σε μικρότερες συσκευασίες ανάλογα την ποσότητα των νέων φυτών που θα φυτευτούν. Η τιμή κιλού για την κοκκώδη μυκόριζα είναι 40 ευρώ ανά κιλό. (Το ένα κιλό μυκόριζας είναι αρκετό για 100 μονοετή φυτά ελιάς).
Η εφαρμογή της κοκκώδης μυκόριζας μπορεί να γίνει και σε ήδη φυτεμένα φυτά-δέντρα με κατευθείαν τοποθέτηση της στο έδαφος σκάβοντας κοντά στον κορμό του φυτού ρίχνωντας την ποσότητα που χρειάζεται. Σε μονοετή νεαρά φυτά βάζουμε 5-8 γρ. μυκόριζας ανά φυτό, σε μικρά δέντρα από 10-20 γρ. ανά δέντρο, ενώ σε μεγάλα δέντρα από 25-30 γρ. ανά δέντρο. Μετά την τοποθέτηση χρειάζεται ένα ποτισμά για να αρχίσει η δράση της. Οι ποσότητες της μυκόριζας που μπορούν να εφαρμοστούν σε μεγάλα δέντρα εναι οι εξής. Για Οπωροφόρα δέντρα - 30 γρ. / δεντρο, Σταφύλια- Ακτινίδια -  20 γρ. / φυτο,  Μεγάλα ελαιόδεντρα - 40 γρ. / δέντρο, Λαχανικά-Κηπευτικά - 5 γρ. / φυτό, Καλλωπιστικά φυτά-θάμνοι - 10 γρ / φυτό, Φυτα φράουλας - 5-8 gr. / φυτό, Κωνοφόρα δέντρα- λευλάνδι - 20gr. / δέντρο.

Τιμή
ΜΜ Ποσότητα Τιμη/ΜΜ
Κούτα1 320,00 €
Θυγατρικά Προϊόντα
ΚωδικόςΠροϊόνΤιμή/ΜΜ
007423Μυκόριζα ενεργοποιητής για νέες φυτεύσεις - MICOSAT-F OLIVO-VITE 320,00 € / Κούτα
007424Μυκόριζα για νέες φυτεύσεις - MICOSAT-F OLIVO-VITE - τιμή κιλού 40,00 € / kg