ΜΕΓΓΟΥΛΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΣΘΜΟΥ, ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ,
ΤΚ 203 00, ΕΛΛΑΔΑ
ΤΗΛ : (+30)2741048611, (+30)2741049302
FΑΧ : (+30)2741048621
www.geoponiko-parko.gr

Ειδικό λίπασμα ελιάς με ζεόλιθο OLEOZIL 18-7-12 / 25 kgr Εκτύπωση
ΛΙΠΑΣΜΑ ΚΟΚΚΩΔΕΣ ΕΛΙΑΣ ΜΕ ΒΟΡΙΟ ΚΑΙ ΖΕΟΛΙΘΟ - ΣΥΝΘΕΤΟ ΛΙΠΑΣΜΑ ΓΙΑ ΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΡΠΟΔΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΛΙΠΑΣΜΑ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΕΙΚΗ - ΕΙΔΙΚΟ ΛΙΠΑΣΜΑ ΜΕ ΖΕΟΛΙΘΟ ΒΟΡΙΟ ΚΑΙ ΑΖΩΤΟ ΓΙΑ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΕΣ ΛΙΠΑΝΣΕΙΣ - ΛΙΠΑΣΜΑ ΖΕΟΛΙΘΟΥ ΓΙΑ ΕΛΙΕΣ - ΕΜΠΟΡΙΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΑ - ΚΟΚΚΩΔΗ ΧΗΜΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΛΙΕΣ
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κωδικός προϊόντος 007547
Βάρος 25,00 kg
Συσκευασία ΣΑΚΙ 25 ΚΙΛΩΝ

Σύνθετο λίπασμα OLEOZIL, ειδικό για την ελιά, (τύπου 18-7-12+4MGO+0,3Β+0.1Fe) με Μαγνήσιο, Βόριο Σίδηρο και 10% Ζεόλιθο, βοηθητικό για την καρπόδεση και γρήγορη ανάπτυξη. Περιέχει τα τρία βασικά στοιχεία άζωτο, φώσφορο και κάλιο σε αναλογία 3-1-2, καθώς και τα τρία βασικά ιχνοστοιχεία που χρειάζεται η ελιά. Το άζωτο που περιέχει 18% είναι σε δύο μορφές, 15,3% ουριακό και 2,7% αμμωνιακό, έτσι ώστε να προσλαμβάνεται από τα δέντρα σιγά-σιγά. Προτείνεται η εφαρμογή του από το τέλος του χειμώνα έως στις αρχές της Ανοιξης και νωρίς το Φθινόπωρο για τις ποτιστικές ελιές, ενώ για τις ξηρικές ελιές πρέπει να εφαρμόζεται τους χειμωνιάτικους μήνες για να διαλυθεί πιο εύκολα με τις βροχές του χειμώνα. Εάν θέλουμε να ρίξουμε το λίπασμα σε δύο δόσεις μοιράζουμε την ποσότητα του λιπάσματος στη μέση (περίπου 1 κιλό λίπασμα κάθε φορά) και το ρίχνουμε με διαφορά δύο μηνών.
Μεγάλο πλεονέκτημα του λιπάσματος OLEOZIL είναι ο ζεόλιθος σε περιεκτηκότητα 10% σε κρυσταλλική του δομή που λειτουργεί σαν "ρεζερβουάρ νερού" για τα ελαιόδεντρα. Ετσι αυξάνεται την απορρόφηση και την διατήρηση του νερού στο έδαφος για μεγάλο χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα σε ξηρά και αμμώδη εδάφη, και μετά αποδίδεται σταδιακά στα δέντρα. Με την εφαρμογή του λιπάσματος του έχουμε εξοικονόμηση μέχρι και το 30% του νερού άρδευσης. Επίσης με την σωστή διαχείριση του νερού αποφέυγεται η δημιουργία πάγου τον χειμώνα που είναι καταστροφικός για τις καλλιέργειες ελιάς. Εχει παρατηρηθεί ότι με προσθήκη ζεόλιθου στο χώμα τα ελαιοδεντρα μπορεί να παραμείνουν εύρωστα και ζωντανά δια διάστημα 20-30 μέρες χωρίς πότισμα. Συνχρώνος ο ζεόλιθος εμπλουτίζει το έδαφος με πρόσθετο κάλιο, φώσφορο και άζωτο και συμβάλει στην καλύτερη αξιοποίηση τους. Με ενσωμάτωση του λιπάσματος ζεόλιθου OLEOZIL στο έδαφος πετυχαίνουμε καλύτερο αερισμός του εδάφους, βελτίωση του ριζικού συστήματος των φυτών, βελτίωση της δομής του εδάφους και μειώση της συμπίεση του. Ταυτόχρονα έχουμε καθαρισμό του εδάφους από βαρέα μέταλλα και τοξικές ουσίες, εξουδετερώση όξινων στοιχείων διατηρώντας το pH του ουδέτερο.
Διατίθεται σε σάκκους των 25 kgr και είναι χρώματος μπέζ. Ιδανική ποσότητα για μεγάλες ελιές (πολλών ετών) είναι 2 kgr λιπάσματος ανά δέντρο, ενώ για ελαιόδεντρα μικρότερα εώς 7 ετών η αναλογία είναι 1 κιλό λιπάσματος ανά δέντρο (ο σάκος των 25 κιλών είναι αρκετό για 12 μεγάλα δέντρα). Κάνει καλό σε όλες τις ποικιλίες της ελιάς ελαιοποιήσημες ή βρώσιμες και εδικά για Κορωνέικη, Μεγαρίτικη, Καλαμών και Πατρινιά. Η αυξημένη περιεκτικότητα σε άζωτο που έχει βοηθά στην ανάπτυξη νέων βλαστών μετά το κλάδεμα ενώ το βόριο που περιέχει βοηθά στην μεγαλύτερη καρπόδεση τη ελιάς. Επίσης το μαγνήσιο και το κάλιο και ο σίδηρος που περιέχει το λίπασμα βοηθά στο μεγαλύτερο μέγεθος του καρπού της ελιάς, έτσι ώστε να έχουμε μεγαλύτερη παραγωγή σε λάδι η πιο μεγάλο καρπό για τις βρώσιμες ελιές (καλαμών. αμφίσης, χαλκιδικής). Την χρονιά που θα έχει η ελιά παραγωγή χρειάζεται λίπασμα παραπάνω από μία φορα και συνίσταται να γίνει συνδιασμός λιπασμάτων ανάλογα με την ποικιλία. Οταν το έδαφος είναι φτωχό ο καλύτερος συνδιασμός είναι με οργανοχημικά κοκκώδη λιπάσματα για να προσθέτουμε και οργανική ουσία στο περιβάλλον γύρω από την ελιά.

Κλιμάκωση τιμής ανά ποσότητα
ΜΜ Ποσότητα Τιμη/ΜΜ
Σακί1 έως 926,00 €
10 έως 2924,00 €
30 και άνω 22,00 €