ΜΕΓΓΟΥΛΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΣΘΜΟΥ, ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ,
ΤΚ 203 00, ΕΛΛΑΔΑ
ΤΗΛ : (+30)2741048611, (+30)2741049302
FΑΧ : (+30)2741048621
www.geoponiko-parko.gr

Κερλεουτέρια Δέντρο - Κερλετέρια Φυτό - Koerleuteria paniculata Εκτύπωση
ΚΕΡΛΕΟΥΤΕΡΙΑ ΔΕΝΤΡΟ ΦΥΛΛΟΒΟΛΟ - ΚΕΡΛΕΤΕΡΙΑ ΦΥΤΟ - ΔΕΝΤΡΟ ΣΚΙΑΣ - ΔΕΝΤΡΑ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ - ΦΥΛΛΟΒΟΚΟ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ - ΚΑΡΠΟΣ ΧΑΡΤΙΝΑ ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κωδικός προϊόντος 007749
Μέγεθος γλάστρας 10 lt
Υψος φυτού 2-2,5 m
Περίμετρος κορμού 4-6 cm

Η κερλεουτέρια ή κερλετέρια είναι ένα πανέμορφο και έντονα ελκυστικό φυλλοβόλο δέντρο, με καταγωγή από την Κίνα και την Κορέα. Στολίζει κήπους, δρόμους και πλατείες με το πλούσιο φύλλωμά της, δημιουργώντας μια μεγάλη δροσερή σκιά. Αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο όμως, είναι οι μαγευτικοί καρποί της, σαν κινέζικα χάρτινα φαναράκια που χρωματίζουν το φύλλωμα και το τοπίο φύτευσης.
Γενικά η κερλετέρια είναι ένα καλλωπιστικό δέντρο, με ύψος που φτάνει από 7-12 μέτρα με πλάτος αρκετά μεγάλο σε έκταση που μπορεί να ξεπεράσει τα 7-8 μέτρα. Για να φτάσει το τελικό της μέγεθος, η κερλετέρια θα χρειαστεί γύρω στα 20-30 χρόνια, ενώ μετά δεν μεγαλώνει σημαντικά. Εχει πλούσιο και ζωηρό φύλλωμα από απαλά λεία φύλλα. Αρχικά εμφανίζεται την άνοιξη με ελαφρά ροζ τόνους, ενώ γρήγορα μετατρέπεται σε πράσινο και θα ξαναβαφτεί με κίτρινες αποχρώσεις για να πέσει το φθινόπωρο.Τα μικροσκοπικά κίτρινα άνθη της είναι μαζεμένα σε μπουκέτα πάνω στο φύλλωμα και εμφανίζονται την άνοιξη. Ωριμάζουν σταδιακά και μετατρέπονται σε πανέμορφους πρασινο-ροζ και μπρονζέ καρπούς (διογκομένη κάψα), που έχουν την όψη σαν χάρτινα μικροσκοπικά φαναράκια.
Αγαπά τις ηλιόλουστες θέσεις ή εκείνες με ελαφριά σκιά και δεν είναι απαραίτητο να φυτεύεται σε σημεία προστατευμένα. Χρειάζεται μέτριο πότισμα, κυρίως τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες αλλά και τον πρώτο καιρό μέχρι να εγκατασταθεί σε έναν κήπο. Μεγαλώνει με επιτυχία σε όλους τους τύπους εδαφών, αρκεί να έχουν καλή αποστράγγιση. Αφού εγκατασταθεί σε μια θέση είναι αρκετά ανθεκτική στην ξηρασία και ταυτόχρονα αντέχει στον παγετό και τις χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι τους -15°C. Αργά το φθινόπωρο ή νωρίς την άνοιξη στο κλάδεμα μπορούμε να αφαιρέσουμε ξερά και τραυματισμένα, άρρωστα κλαδιά, καθώς και όσα είναι υπερβολικά πυκνά και εμποδίζουν το ένα το άλλο.
Είναι κατάλληλη για φύτευση σε παρτέρια, πάρκα, δρόμους, πεζοδρόμια, εξοχικούς ή αστικούς κήπους και συνδιάζεται με άλλα καλλωπιστικά δέντρα σε κήπους χαμηλής συντήρησης ή περιοχες με ξηρασία.

Τιμή
ΜΜ Ποσότητα Τιμη/ΜΜ
Τεμάχιο1 25,00 €