ΜΕΓΓΟΥΛΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΣΘΜΟΥ, ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ,
ΤΚ 203 00, ΕΛΛΑΔΑ
ΤΗΛ : (+30)2741048611, (+30)2741049302
FΑΧ : (+30)2741048621
www.geoponiko-parko.gr

Πενισσέτουμ άσπρο - Pennisetum alopecuroides - φυτό Εκτύπωση
ΠΕΝΙΣΕΤΟ ΦΥΤΟ ΑΕΙΘΑΛΕΣ - ΑΓΡΟΣΤΩΔΕΣ ΦΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΥΤΟ ΞΗΡΑΣΙΑΣ - ΦΥΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ - ΠΕΝΙΤΕΤΟΥΜ ΜΕ ΛΟΥΛΟΥΓΙΑ ΠΟΥ ΓΕΡΝΟΥΝ - ΘΑΜΝΟΣ ΜΕ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΝΗ ΑΝΘΟΦΟΡΙΑ - ΦΥΤΟ ΓΙΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΒΡΑΧΟΚΗΠΟΥΣ - ΦΥΤΟ ΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΦΟΥΝΤΕΣ ΑΣΗΜΙ - ΘΑΜΝΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΓΙΑ ΞΕΦΩΤΑ ΛΙΜΝΕΣ ΚΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΔΑΦΟΚΑΛΗΨΗ.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κωδικός προϊόντος 007757
Μέγεθος γλάστρας 3-5 lt
Υψος φυτού 0,5-0,7 m

Το πενισέτο ή πενισέτουμ είναι ένα εντυπωσιακό πολυετές αγροστώδες, με καταγωγή από Ασία και την Αυστραλία. Είναι πολύ γνωστό και δημοφιλές, λόγω των χρωματικών εναλλαγών στα φύλλα και τα άνθη του, που ακολουθούν την εναλλαγή των εποχών, καθώς και για τις υπέροχες φούντες του που μαίαζουν σαν συντριβάνι. Έχει τελικό ύψος από 60-100 cm, ανάλογα με την ηλικία, την εποχή και το αν είναι ανθισμένο. Τα μακρόστενα φύλλα του, μοιάζουν με λεπίδες με μήκος 10-55 εκ. και το χρώμα τους αλλάζει καθώς οι εποχές περνούν, ξεκινώντας από σκούρο πράσινο την άνοιξη και το καλοκαίρι και γίνεται χρυσαφένιο κίτρινο το φθινόπωρο και με ασημένιες αποχρώσεις λίγο πριν μπει ο χειμώνας. Το πενισέτο διατηρεί τα φύλλα του για όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Προς το τέλος του καλοκαιριού πάνω από τα μακρόστενα φύλλα του, εμφανιζονται τα άνθη του φυτού, χνουδωτά και ασημί, τα οποία λυγίζουν ελαφρώς προς τα κατω δίνοντας την όψη νερού από συντριβάνι. Σταδιακά τα λουλούδια σχηματίζουν σπόρους και αρχίζουν να καφετίαζουν, διατηρώντας την εντυπωσιακή τους όψη μέχρι τις αρχές του χειμώνα όπου διαλύονται και σκορπίζονται με τον άνεμο. Το πενισέτο χρειάζεται ηλιόλουστες θέσεις ή σημεία με ελαφριά σκιά γιατί με λίγο ήλιο δεν ανθίζει αρκετά. Καλό είναι να φυτεύται σε μέρη προστατευμένα από δυνατούς ανέμους. Συντηρείται με μέτριο πότισμα, εκτός από τις ζεστές εποχές του χρόνου όπου χρειάζεται μεγαλύτερη ποσότητα νερού. Αναπτύσσεται σε όλους τους τύπους εδαφών, αρκεί να έχουν καλή αποστράγγιση. Παρόλο που χρειάζεται νερό για να ευδοκιμήσει, μπορεί να αντέξει και σε ξηρασία το καλοκαίρι. Είναι ευαίσθητο φυτό στο κρύο και ιδιαίτερα στον παγετό γι αυτο και φυτέυεται αρκετα σε νότιες και νησιωτικές περιοχές. Εκτός από το παραπάνω πότισμα και λίγο λίπασμα που χρειάζεται το καλοκαίρι, το πενισέτουμ δεν έχει πολλές απαιτήσεις για φροντίδα. Το χειμωνιάτικο κλάδεμα που γίνεται χαμηλά, κοντά στο έδαφος είναι απαραίτητο για να διατηρηθεί όμορφο και υγειές την επόμενη χρονιά.
Είναι φυτό κατάλληλο για μπορντούρες, ξέφωτα, εδαφοκάλυψη, βραχόκηπους, όρια λιμνών και πιο σπάνια για μεγάλες γλάστρες. Χρησιμοποιείται επίσης με μεγάλη επιτυχία σαν κομμένο λουλούδι σε βάζα και αποξηραμένες συνθέσεις.

Τιμή
ΜΜ Ποσότητα Τιμη/ΜΜ
Τεμάχιο1 10,00 €