ΜΕΓΓΟΥΛΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΣΘΜΟΥ, ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ,
ΤΚ 203 00, ΕΛΛΑΔΑ
ΤΗΛ : (+30)2741048611, (+30)2741049302
FΑΧ : (+30)2741048621
www.geoponiko-parko.gr

Φρούτο του δράκου - Dragon fruit - Πιτάγια Φυτό Εκτύπωση
DRAGON FRUIT PLANT - ΝΤΡΑΓΚΟΝ ΦΡΟΥΤ ΦΥΤΟ - ΚΑΚΤΟΣ ΠΙΤΑΓΙΑ - PITAYA CACTUS - ΔΡΑΚΟΓΙΑ ΦΡΟΥΤΟ - ΤΡΟΠΙΚΟ ΦΡΟΥΤΟ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ - ΠΑΧΥΦΥΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΔΡΑΚΟΥ - ΠΙΤΑΓΙΑ ΦΡΟΥΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ - ΠΙΤΑΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΡΟΥΤΟ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ - PITAHAYA FRUIT - PITAYA FRUT - HYLOCEREUS UNDATUS
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κωδικός προϊόντος 007918
Μέγεθος γλάστρας 3 lt
Υψος φυτού 30-40 cm

Η πιτάγια ή αλλιώς φρούτο του δράκου, είναι ο καρπός ενός παχύφυτου - κακτοειδούς, που ευδοκιμεί σε τροπικές και υποτροπικές περιοχές. Ανήκει στα εξωτικά φρούτα και συχνά συγκρίνεται με το φραγκόσυκο. Φτάνει από 2-3 m σε ύψος και επίσης μπορεί να αναρριχηθεί σαν αμπέλι. Τα άνθη του είναι λευκά, μεγάλα, αρωματικά, μήκους 35-60 cm, ανθίζουν σε μία νύχτα και συνήθως μαραίνονται μέχρι το πρωί.
Η πιτάγια μπορεί να ανθίσει 3-6 φορές το χρόνο ανάλογα με τις συνθήκες καλλιέργειας και τα φρούτα ωριμάζουν 40-50 ημέρες μετά την ανθοφορία. H δημοφιλέστερη ποικιλία dragon fruit, έχει κόκκινο χρώμα εξωτερικά και λευκή σάρκα εσωτερικά. Τα φρούτα του δράκου είναι αρκετά νόστιμα, έχουν μια ελαφρά γεύση πεπονιού και στο εσωτερικό τους περιέχουν όλους τους σπόρους, οι οποίοι τρώγονται ευχάριστα.  Η πιτάγια ευδοκιμεί σε ξηρά, τροπικά και υποτροπικά κλίματα με μέτρια ποσότητα βροχής. Αναπτύσεται άνετα πάνω στο έδαφος ή αναρριχάται σε δέντρα χρησιμοποιώντας εναέριες ρίζες. Χρειάζεται πλήρη ήλιο ή μερική σκιά και κατώτερη θερμοκρασία ακόμη και τη  νύχτα τούς 18 οC για να καρποφορήσει. Αντέχει έως τους 45 οC το ανώτερο το καλοκαίρι και το χειμώνα μόνο σε ελάχιστες μέρες παγετού. Δυσκολεύεται να αναπτυχθεί σε περιοχές με υψηλή βροχόπτωση, καθώς τότε παρουσιάζει πτώση των ανθέων και σάπισμα των φρούτων. Απαραίτητη προυπόθεση να φυτεύεται σε περιοχές με αμμώδη και καλά στραγγιζόμενα εδάφη, καθώς η συγκράτηση νερού σαπίζει τις ρίζες.
Για εντατικές καλλιέργειεσ η πυκνότητα φύτευσης κυμαίνεται από 110 έως 135 φυτά ανά στρέμμα και οι αποδόσεις σε φρούτα φτάνουν τους 2,5 - 3 τόνους ανά στρέμμα. Τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο, το πότισμα διακόπτεται για το
διάστημα ενός μήνα, ώστε να διευκολυνθεί ο σχηματισμός λουλουδιών. Από τον Μάρτιο και μετά επαναλαμβάνεται το τακτικό πότισμα και το φυτό θα ανθίσει σε 6 έως 8 εβδομάδες.

Τιμή
ΜΜ Ποσότητα Τιμη/ΜΜ
Τεμάχιο1 25,00 €