ΜΕΓΓΟΥΛΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΣΘΜΟΥ, ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ,
ΤΚ 203 00, ΕΛΛΑΔΑ
ΤΗΛ : (+30)2741048611, (+30)2741049302
FΑΧ : (+30)2741048621
www.geoponiko-parko.gr

Πεννισέτουμ κόκκινο - Pennisetum setaceum 'Rubrum'- φυτό Εκτύπωση
ΠΕΝΙΣΕΤΟ ΦΥΤΟ ΑΕΙΘΑΛΕΣ ΚΌΚΚΙΝΟ - ΑΓΡΟΣΤΩΔΕΣ ΦΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΥΤΟ ΞΗΡΑΣΙΑΣ - ΦΥΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ ΜΩΒ - ΠΕΝΙΤΕΤΟΥΜ ΜΕ ΛΟΥΛΟΥΓΙΑ ΠΟΥ ΓΕΡΝΟΥΝ ΚΟΚΚΙΝΩΠΑ - ΘΑΜΝΟΣ ΜΕ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΝΗ ΑΝΘΟΦΟΡΙΑ - ΦΥΤΟ ΓΙΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΒΡΑΧΟΚΗΠΟΥΣ - ΦΥΤΟ ΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΦΟΥΝΤΕΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΩΒ - ΘΑΜΝΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΓΙΑ ΞΕΦΩΤΑ ΛΙΜΝΕΣ ΚΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΔΑΦΟΚΑΛΗΨΗ.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κωδικός προϊόντος 007758
Μέγεθος γλάστρας 3-5 lt
Υψος φυτού 0,6-1 m

Pennisetum setaceum 'Rubrum'- Πενισετουμ κόκκινο φυτό
Το κόκκινο πενισετο είναι ένα πολυετές, ποώδες αγρωστώδες το οποίο προέρχεται από την βόρεια και ανατολική Αφρική, καθώς και την Αραβική χερσόνησο. Το φυτό σχηματίζει ένα πολύ πλούσιο, φουντωτό θύσανο, ύψους 60 έως 70 cm και πλάτους 50 cm, ο οποίος αποτελείται από πολλά στενά, γραμμικά, αψιδωτά φύλλα βυσσινί χρώματος, μήκους 30-70 cm, των οποίων η απόχρωση γίνεται μωβ-κόκκινο το φθινόπωρο πριν ξεφτίσει το χειμώνα. Από τον Αύγουστο έως τον Σεπτέμβριο αναπτύσονται οι εντυπωσιακές κρεμοκλαδείς, σταχυόμορφες ταξιανθίες του, συνολικού ύψους 1 m, οι οποίες έχουν αρχικά χρώμα βυσσινί και στη συνέχεια ανοιχτό καφέ, με έντονα επίμηκες-γραμμικό-αψιδωτό σχήμα και μεταξένια υφή, διατηρούμενες και ως ταξικαρπίες μέχρι τις αρχές του χειμώνα.
Είναι φυτό με αρκετά μεγάλο ρυθμό ανάπτυξης, εξαιρετικά σκληρό και ανθεκτικό. Αναπτύσσεται σε προσήλιες, φωτεινές θέσεις και προτιμά τα ελαφριά γόνιμα, σχετικά ξηρά και καλά στραγγιζόμενα εδάφη. Προσαρμόζεται όμως σε ένα μεγάλο εύρος εδαφών, αρκεί να του επιτρέπουν τον καλό αερισμό των ριζών. Θάμνος αρκετά έως πολύ ανθεκτικός στην παροδική ξηρασία των καλοκαιρινών μηνών και σε φτωχά πετρώδη εδάφη. Σχετικά ευαίσθητο στο ψύχος αλλά αντέχει σε ελάχιστες θερμοκρασίες μέχρι -5°C τουλάχιστον, με τα φυτά να νεκρώνουν το όλο το φύλλωμά τους, ενώ είναι αρκετά ανθεκτικό και στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού. Πρόκειται για ένα φυτό με σχεδόν μηδαμινές καλλιεργητικές απαιτήσεις, το οποίο μάλιστα σχηματίζει αργά αυξανόμενες συστάδες. Συστήνεται να κλαδεύεται αυστηρά στη βάση του κατά το τέλος του χειμώνα, προκειμένου να γίνει η ανανέωση της βλάστησης του και να εξασφαλιστεί η υγεία του φυτού. Πολλαπλασιάζεται εύκολα με διαίρεση του ριζώματος τα μέσα της άνοιξης μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού.
Είναι ένα ιδιαίτερα καλλωπιστικό αγρωστώδες, εξαιρετικά ενδιαφέρον για τη σύγχρονη κηποτεχνία, το οποίο ξεχωρίζει κυρίως για τις γοητευτικές, μεταξένιες ταξιανθίες που παράγει σε μεγάλους αριθμούς το καλοκαίρι. Η συγκεκριμένη ποικιλία ξεχωρίζει για το πλούσιο βυσσινί χρώμα του φυλλώματός της το οποίο το καθιστά σημείο αναφοράς σε κάθε καλλωπιστικό κήπο. Μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με άλλα καλλωπιστικά αγρωστώδη και άλλα πολυετή φυτά για να δημιουργήσει πολύχρωμους συνδυασμούς. Επίσης πρόκειται για ένα εντυπωσιακό φυτό για μαζικές φυτεύσεις κατά ομάδες ή γραμμές, σε μεικτές μπορντούρες και παρτέρια με άλλα πολυετή είδη ή τοποθετούμενο σε υγρές παραλίμνιες θέσεις. Οι εντυπωσιακές ταξιανθίες του μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ανθοσυνθέσεις ή ως αποξηραμένη διακόσμηση σε ανθοδοχεία.

Τιμή
ΜΜ Ποσότητα Τιμη/ΜΜ
Τεμάχιο1 10,00 €