Το καλάθι σας είναι άδειο.
Σύνολο : 0,00 € 
Τηλέφωνο Παραγγελιών 27410 48611

Απολύμανση οικιών και άλλων χώρων. Πληροφορίες για καλύτερα αποτελέσματα.

 APOLIMANSI SPITIOY1Κάθε χρόνο, ειδικά τους Καλοκαιρινούς μήνες εμφανίζονται τα γνωστά ενοχλητικά τρωκτικά και έντομα, κατσαρίδες, μερμήγκια, κουνούπια, ψύλλοι, κοριοί, αράχνες, ποντικοί, φίδια κλπ. Για να απαλλαγούμε από όλα αυτά πρέπει νά κάνουμε προληπτική απολύμανση - απεντόμωση και μυοκτονία σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς.
Οι τρόποι αντιμετώπισης των βαδιστικών ή ιπτάμενων εντόμων, διαφέρουν ανάλογα με το έντομο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Συνηθέστερος είναι ο καθολικός ψεκασμός με εντομοκτόνα υγειονομικής σημασίας, σε όλα τα σημεία που μπορεί να κάθεται και αναπαράγεται ένα έντομο καθώς επίσης και στα σημεία διέλευσης. Τα εντομοκτόνα διαχωρίζονται σε ακμαιοκτόνα και προνυμφοκτόνα.
Δεν υπάρχουν κίνδυνοι από τα φάρμακα ή τον ψεκασμό, όταν αυτός γίνεται από πιστοποιημένο συνεργείο απολυμάνσεων και με τη χρήση φαρμάκων εγκεκριμένων, υγειονομικής σημασίας και όχι φυτοφάρμακα. Σε περιπτώσεις εφαρμογής αυτών από ιδιώτη, θα χρειαστεί να ληφθούν κάποιες προφυλάξεις για την ασφάλειά του, όπως χρήση γαντιών, μάσκας ψεκασμού, φόρμας εργασίας, κλπ. Επίσης, πιστή εφαρμογή των οδηγιών του Γεωπόνου από όπου θα προμηθευτούμε τα φάρμακα.     
1. Απολύμανση για κατσαρίδες (μικρές ή μεγάλες).
Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγούμε από τις κατσαρίδες είναι η καθαριότητα του χώρου εσωτερικού ή εξωτερικού. Εαν όμως υπάρχει πρόβλημα, τότε χρειάζεται ψεκασμός με ειδικά κατσαριδοφάρμακα και οι κατσαρίδες θα εξαφανιστούν αλλά μπορεί να επανέλθουν όταν περάσει η διάρκεια των φαρμάκων. Γι αυτό το λόγο τα φάρμακα που θα χρησιμοποιειθούν πρέπει να είναι μεγάλης διάρκειας. Ανάλογα τον χώρο που θέλουμε να απολυμάνουμε (κατοικία, ξενοδοχείο, εστιατόριο, γραφείο, πολυκατοικία, εξοχική κατοικία κτλ), η πιο συνηθισμένη περίοδος απολύμανσης για όλο το χρόνο είναι κάθε τρείς περίπου μήνες. Επειδή όμως τα περισσότερα έντομα (και οι κατσαρίδες) μένουν ανενεργά το χειμώνα και παρατηρείται μια έξαρση από τον Απρίλιο μέχρι το Σεπτέμβριο τότε για αυτους τους μήνες η απολύμανση γίνεται προληπτικά κάθε 2 μήνες. Πρέπει να ψεκάζονται οπωσδήποτε το κεντρικό φρεάτιο και οι αποχετεύσεις των κτηρίων γιατί από εκεί εισέρχονται πολλές φορές οι κατσαρίδες μέσα στα σπίτια. Τα περισσότερα φάρμακα για τις κατσαρίδες μπορούν να εξολοθρεύσουν όλα τα έντομα. Σε ειδικές όμως περιπτώσεις εντόμων όπως ψύλλος, κοριός, κουνούπια, μυρμήγκια κτλ χρησιμοποιούνται εξειδικευμένα φάρμακα αναλόγα και τον χώρο όπου γίνεται η εφαρμογή και την ένταση τού προβλήματος.
Για εσωτερικούς χώρους και ειδικά όταν υπάρχει πρόβλημα με την μικρή κόκκινη κατσαρίδα, ο καλύτερος τρόπος εξώντοσης της είναι με φάρμακα τύπου GEL (τζελ, ζελέ), τα οποία τοποθετούνται στα σημεία που κινούνται οι κατσαρίδες και είναι τελείως ακίνδυνα για τα μικρά παιδιά. Η εφαρμογή με gel λειτουργεί πολλές φορές ώς συμπλήρωμα στον ψεκασμό επειδή η δράση του gel μπορεί να διαρκέσει έως και 3-5 φορές περισσότερο από έναν ψεκασμό. Στα γεωπονικά καταστήματα διατίθόνται κατσαριδοκτόνα gel για επαγγελματίες απολυμαντές αλλά και για ερασιτέχνες.
2. Απολύμανση για ψύλλους και κοριούς.
Τα τελευταία χρονια οι εξάπλωση των ψύλλων και των κοριών είναι πολύ μεγάλη και δημιουργούνται σοβαρά προβλήατα ειδικά σε σταύλους, χοιροστάσια, κοτέτσια, στρατώνες αλλά και σε κατοικίες και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Η καταπολέμηση των ζωίφιων αυτών γίνεται με ειδικά φάρμακα που συνδιάζονται μεταξύ τους. Υπάρχουν σκευάσματα που καταπολεμούν τα ακμαία και άλλα που έχουν καλύττερα αποτελέσματα σε προνύμφες και αυγά. Ετσι έχουμε προστασία για μεγάλο χρονικό διάστημα αφού εξολοθρεύουμε και τα αυγά που αργότερα θα γίνουν ακμάια. Σε σταύλους και σε χώρους που κυκλοφορούν ζώα ψεκάζουμε όλο το χώρο, ακόμα και τις κοπριές αυτών. Σε οικίες, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα μπορούμε να ψεκάσουμε και τα στρώματα βγάζοντας τα έξω τα οποία θα πρέπει να παραμείνουν εκεί για τουλάχιστον 24 ώρες. Τα κλινοσκεπάσματα (σεντόνια, κουβέρτες, ριχτάρια) θα πρέπει να πληθούν καλά σε θερμακρασία πάνω από 60 βαθμούς.α) Κατά την διάρκεια της απολύμανσης δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα τα οποία όμως θα πρέπει να απομακρηνθούν για κάποιες ώρες από το χώρο που ψεκάσαμε.                                                                                                                                                       Γενικές οδηγίες για τις απεντομώσεις :
α) Ο ψεκασμός γίνεται μόνο επάνω στις επιφάνειες που θέλουμε, από κοντινή απόσταση και όχι στον αέρα.
β) Τους ψεκασμούς σε εσωτερικούς χώρους, πρέπει να ακολουθεί καλός αερισμός, με ανοιχτά παράθυρα και πόρτες. Αποφεύγουμε να ψεκάζουμε στρώματα και κλινοσκεπάσματα.
γ) Μετά την εφαρμογή των φαρμάκων, δεν πρέπει να καθαριστούν με νερό οι ψεκασμένες περιοχές, για τουλάχιστον 3-10 ημέρες.
δ) Δεν ψεκάζουμε στο έδαφος, γιατί θα απορροφηθεί το φάρμακο χωρίς κανένα θετικό αποτέλεσμα.
3. Τι είναι η μυοκτονία και πώς γίνεται.
Η μυοκτονία αφορά την αντιμετώπιση τρωκτικών, ποντικιών και αρουραίων, που αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για την δημόσια υγεία. Τα τρωκτικά είναι "αποθήκες" πολλών ασθενειών και παρασίτων, όπως ψύλλοι, τσιμπούρια, ψείρες, πανώλη, τυφοειδή πυρετό, λεπτοσπείρωση, κλπ. Για την μυοκτονία ακολουθείται ανάλογα τον χώρο, διαφορετική μέθοδος:
α) διασπορά δολωμάτων τρωκτικοκτόνων
β) τοποθέτηση δολωματικών σταθμών, στο εσωτερικό των οποίων "κλειδώνονται" τα ποντικοφάρμακα για λόγους ασφαλείας.
γ) τοποθέτηση παγίδων με κόλλα ή  κλωβών εγκλωβισμού (φάκες), ειδικά για μικρά ποντίκια.
Στο εμπόριο διατίθενται πολλών ειδών ποντικοφάρμακα, με διαφορετικές δραστικές ουσίες και μορφές (σπόροι σιτηρών, πέλλετς, σακουλάκια με πάστα, κύβοι κεριού). Στα μερή όπου γίνεται μυοκτονία, δεν θα πρέπει να υπάρχουν διαθέσιμες πηγές νερού.
4. Αντιμετωπιση φίδιων και άλλων ερπετών.
Από τον Μάιο και μετά που οι θερμοκρασίες του περιβάλλοντος ανεβαίνουν, η εμφάνιση διάφορων ερπετών σε κατοικημένες περιοχές, είναι πολύ συχνή. Αυτό οφείλεται στο οτι τα ερπέτα, κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού, ψάχνουν για νερό και τροφή.  Στα καλά Γεωπονικά καταστήματα, υπάρχουν διάφορα οικολογικά απωθητικά ερπετών και φιδιών, τα οποία προσφέρουν μία ικανοποιητική προστασία στους χώρους που κινούμαστε. Τοποθετούνται περιμετρικά σε εξοχικές κατοικίες και στους χώρους που θέλουμε να προστατεύσουμε από πιθανές εισόδους ερπετών. Μια φθηνή απωθητική λύση είναι το γνωστό θείαφι. Αποτελεσματικές επίσης είναι και οι παγίδες κόλλας για φίδια.

Περισσότερες πληροφορίες:

 


geoponiko-parko-logo h60

Διεύθυνση Αλληλογραφίας

ΜΕΓΓΟΥΛΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
ΑΓΙΟΥ ΣΩΖΟΝΤΟΣ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΣΘΜΟΥ
ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΤΚ 203 00
ΤΘ 14/17
ΕΛΛΑΔΑ

Τηλέφωνα - Επικοινωνίας

+30 27410 48611
+30 27410 49302
+30 27410 48621 (Fax)

Ωράριο Καταστήματος

Δευτέρα|Τετάρτη
09:00-16:00

Τρίτη|Πέμτη|Παρασκευή
09:00-15:30

Σάββατο
09:00-15:00

Κυριακή
ΚΛΕΙΣΤΑ

 

Φυτώρια Κορινθίας, Φυτά Καρποφόρα, Δέντρα, Γλάστρες, Αυτόματο πότισμα, Κήπος, Garden center, Κηποτεχνία Αρχιτεκτονική τοπίου, Θάμνοι, Ανθοφόρα, Γκαζόν, Συνθετικό, γκαζόν, Βότσαλα,Ελαφρόπετρα, Αρδευση, Γάστρες, Χλοοκοπτικά, Σκαπτικά, Ψεκαστήρες, Κλαδοφάγοι, Κωνοφόρα, Λιπάσματα, Φυτοφάρμακα, Εσπεριδοειδή, Ξυλεία, Σχήματα, τοπιάρια, τοπιαρια, φυτά σχήματα, φυτα σχηματα, σχηματοποιημένα φυτά, σχηματοποιημενα φυτα, φυτώρια αττικής, φυτωρια αττικης, φυτωρια πελοπονησσου, φυτωρια πελοπονησσου, κατασκευές κήπων, προσφορές φυτών, προσφορες φυτων, φυτά κήπου, μηχανές γκαζόν, μηχανες γκαζον, φρέζες, φρεζες, φρέζα, φρεζα, ψεκαστικά, αρδευτικά, αρδευτικα, αυτόματο πότισμα, αυτοματο ποτισμα, αρδευτικά δίκτυα, αρδευτικα δικτυα, πότισμα κήπου, ποτισμα κηπου, αυτόματα ποτιστικά, μπέκ, μπεκ, ποπ απ, πόπ άπ, εκτοξευτήρες, εκτοξευτηρες, λάστιχα ποτίσματος, λαστιχα ποτισματος, κέντρα κήπου, εμποτισμένη ξυλεία, εμποτισμενη ξυλεια, ξυλεία κήπου, ξυλεια κηπου, πέργκολες, περγκολες, καφασωτά, καφασωτα, θάμνοι μπορντούρας, θαμνοι μπορντουρας, ανθοφόροι θάμνοι, ανθοφοροι θαμνοι, γεωπονικά καταστήματα, γεωπονικα καταστηματα, εγκυκλοπαίδεια φυτών, εγκυκλοπαιδεια φυτών, φωτο φυτων, φωτό φυτών, φωτογραφίες φυτών, φωτογραφιες φυτων, οξύφυλλα, οξυφυλλα φυτα, χώμα, χωμα, τύρφη, τυρφη, χούμος, χουμος, οργανική ουσία, οργανικη ουσια, κλαδεμένα φυτά, κλαδεμενα φυτα, τσάπα, τσαπα, φτυάρι, φτυαρι, τσάπα, τσαπα, κλαδευτήρι, κλαδευτήρια, κλαδευτηρι, ψαλίδια κλαδέματος, ψαλίδι κλαδέματος, ψαλιδι κλαδεματος, ψαλιδια κλαδεματος, μπορντουροψάλιδα, μπορντουροψαλιδο, μεσηνέζα, μεσηνεζα, ακροκόπτης, ακροκόπτης, τρίμερ, τριμερ, τρίμμερ, τριμμερ, θαμνοκοπτικό, θαμνοκοπτικο, ευθυγραμμιστης, ευθυγραμμιστής, κλαδοφάγος, κλαδοφαγος, θρυμματιστής κλαδιών, θρυμματιστης κλαδιων, ψεκαστικά συγκροτήματα, ψεκαστικα συγκροτηματα, ψεκαστικά, ψεκαστικα, ψεκαστήρες, ψεκαστηρες, ψεκαστήρι, ψεκαστηρι, ψεκαστήρες προπίεσης, ψεκαστηρες προπιεσης, έτοιμος χλοοτάπητας, ετοιμος χλοοταπητας, έτοιμο γκαζόν, ετοιμο γκαζον, χλοοτάπητας, χλοοταπητας, sod, lawn, e shop, e garden shop, e shop garden, garden shop, shop garden, free shop garden, free shop, e free shop, βιολογικη ντοματα, βιολογικα σπορόφυτα, βελτιωτικα σκευασματα, ορμονες φυτων, εκτοξευτηρες τσαφ-τσαφ, μειγμα γκαζον, ακαρεοκτόνα, λιπασμα 20-20-20, 30-10-10, βιολογικη προστασία φυτων, πατατοσπορος, σακοι μανιταριών, μουσαμάδες, διχτυά σκίασης λαχανικών, pop-up γραναζωτα γηπέδων, ζιζανιοκτόνα